Idén is kiválasztották az ország tortáját, a cukros és a cukormentes változatot is, Magyarország tortája 2018-ban a Komáromi kisleány lett, amelyet a Jánoska Cukrászda alkotott meg, az Magyarország cukormentes tortája pedig a Nándori Cukrászda Három kívánság nevet viselő desszertje lett.

A verseny célja többek között az, hogy a cukrászokat újításra ösztönözzék, így új recepteket várnak minden évben, egészséges alapanyagokból, és olyan elemekkel, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak Magyarországhoz. A mézes-diós tészta alapú Komáromi kisleányt a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette, tartalmaz körtét, csokoládét, vaníliás krémet, fahéjt és gyömbért.

A cukormentes torták versenyeztetésének fontossága pedig is abban rejlik, hogy azok számára is készüljön jó minőségű sütemény, akik nem fogyaszthatnak cukrot. Ennél kiemelt szempont a szénhidráttartalom és a kalóriaérték is. A verseny győztes desszertje, a Nándori Cukrászda Három kívánsága nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három fő összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A két tortát először augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.