Az 1870-ben épült, egykori Főposta historizáló épülete bár 2007-ban átesett a műemléki felújításon, mégis több mint egy évtizede üresen áll. A renoválások után is egy több száz szobás luxoshotelt terveztek nyitni benne, a legújabb hírek szerint 2020-ra ez meg is történhet. A szomszédos Párisi udvarban szállodát nyitó Hyatt lánc Regency Budapest hotelje kapna helyet benne 231 szobával.

Egyre sűrűsüdnek a luxusszállodák a belváros történelmi épületeiben, a Klotild paloták és a Párisi Udvar után most az ezekhez egészen közel fekvő Petőfi Sándor utcai egykori Főposta épülete kapcsán jelentették be, hogy a Hyatt Regency Budapest nyitna benne egy 231 szobás luxus és business hotelt, írta a Portfólió. Szintén a Hyatt-lánc érdekeltségében nyílik meg pár hónap múlva az utca elején álló Párisi Udvar is, ahol pár hete mi is megfordultunk miközben a renoválások utolsó simításait végezték.

A Főposta eklektikus stílusú épülete 1870-73 között épület fel, Szkalnitzky Antal és Koch Henrik tervei alapján, akkori nevén még Főposta és Telegráf palotaként. Igazi különlegessége az 1907-es hozzáépítésből származó, a város egyik első vasbeton szerkezete volt, amikor is egy 16 méteres fesztávú csarnokot alakítottak ki a távírótermeknek.

Az épület 2006-ig volt a Posta és Matáv kezén, ekkor adta el a már nagyon romos állapotú házat a Telekom Rt. A műemléki felújítások meg is kezdődtek, illetve tervek is születtek a hotellé alakításáról, ám a válság miatt a munkálatok megakadtak, egészen mostanáig. Bár a homlokzatot helyreállították, a betört ablakok, és a csupasz belső terek alapján még bőven lesz munka az épülettel. A leendő üzemeltető a szabadidős turizmus mellett az üzleti turizmusra is számít, így az épületben helyet kap  a szobák mellett egy közel 400 négyzetméteres terem és több, mint 600 négyzetméternyi tárgyaló is az ő igényeik kielégítésére.