Az egész országra, és természetesen Budapestre kiterjedő térképes applikáció segíti megtalálni a közelünkben fellelhető közkutakat és azokat a vendéglátóhelyeket, hol szívesen megkínálnak bennünket egy pohár hideg csapvízzel.

Korábban írtunk a Közkutak.hu térképes oldalról, amelyen fellelhetőek Budapest köz-/ivókútjai,  tűzcsapokból transzformált ivócsapjai, illetve azok a „refill pontok”, azaz kávézók, éttermek, bárok, ahol ingyen megtölthetjük a kulacsainkat.

Ezzel az a cél, hogy Magyarországon is szabadon kérhessenek az emberek éttermekben, bárokban, kávézókban csapvizet. Az erre nyitott helyek bejáratán egy refill-matricát is találtok. A magyar koncepció a www.kozkutak.hu adatbázisa alapján dolgozik, ott látjuk azokat a helyeket, ahol szívesen adnak nekünk a nyári melegben egy pohár hideg csapvizet, ezeket a nyilvános ivókutak helyszínei mellé helyezték el, hogy minden egy helyen legyen.

A mobilapplikációs verzió egy térképpel is kiegészül, amely az egész országra kiterjed, és túrázók is nagy hasznát vehetik. Az adatbázist közösségi bejelentés alapján bővítik, az applikáció Androidra innen, iOS-re innen tölthető le.