Ha titeket is feszélyez, hogy zavaros, tartósítószeres szirupok, megmagyarázhatatlan helyről származó citromok és gyümölcsök kerülnek a limonádédba, akkor a most induló kampánynak örülni fogtok.

A nyár a limonádé szezonja, ami jó sok jéggel, édesen érkezik az asztalunkra, de az, hogy legtöbbször rengeteg benne a cukor, csak a kisebbik baj.

"Limonádé jó szívvel" - lemonAID mozgalom a felelősségteljes limonádékészítést tűzte ki zászlajára.  A kezdeményezők egyik részről üdvözlik a trendet, hogy a vendéglátást magas színvonalon űző helyek esetében jelentősen visszaesett a nagyipari üdítők kínálása és fogyasztása, és csak termelői, ellenőrizhető forrásból származó szörpöket, gyümölcsleveket, helyben készült frissítőket árulnak.

Másik résztől viszont az, hogy helyben készül, nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenképp jót tesz az egészségnek. Ugyanis nagy figyelmet és utánajárást kíván, hogy csak emberi fogyasztásra alkalmas, ellenőrizhető forrásból származó citrusokkal készítsük a limonádékat, és díszítsük az egyéb italokat, hiszen köztudott, hogy a citrusok héja méreganyagokat tartalmazhat. „Miénk a felelősség, hogy ne "méregleveket", hanem valódi vitaminbombákat adjunk a vendégeinknek” – írják a szervezők, akik arra kérik a felelősségteljes vendéglátókat, hogy csatlakozzanak mozgalmukhoz, nyomtassák ki és ragasszák ki a jó szívvel készített limonádék megkülönböztető matricáját. „Legyen a közös jelszavunk: lemonAID, limonádé jó szívvel!