Egyre népszerűbb munka utáni lazítós hely és hétvégi alapozó a Bálna terasza: a Szabadság hídhoz közelebb esik az Esetleg, majd a Bálna Terasz, a Jónás és a legújabb egység, a First Terrace. A sörfőzde saját tételeivel és folyamatosan megújuló csapin lévő különlegességekkel itatja a vendégeket és akár a Dob utcai egységben, itt is burgerezhetünk, vagy választhatunk a fűszeres, húsos sörkorcsolyákból.

Nem lepődtünk meg a First újabb budapesti dobásától: a taproom és a Dob utcai sörbár mellé a nyári szezonra terasszal készültek, mely szűk egy hónapja épült a BálnaNehru-part felé eső részén, éppen a Jónás és a Csíki Sör helye között. Mondhatnánk, hogy kockázatos ennyi sörös hely mellé egy újat behozni, de az a helyzet, hogy van olyan népszerű a lokáció, hogy elbírjon még egy helyet és erősek a márkák is. Konkurálás sincs, a sörös társadalom már csak ilyen barátságos.

Az alapkoncepció szerint 8-féle First tétel és további 6-8 vendégsör közül választhatunk, a csapról. Mikor náluk jártunk, a 4,5%-os pilsnertől a 7,2%-os chocolate stout-ig terjedt a First-ös sörök sora. Akik a gyümölcsösebb ízekre esküsznek, belgian cherry és blueberry ale közül is választhatnak. Szokásos belvárosi árakon, 890-1290 forintért mérik a kisüzemi tételek 4 decijét. A vendégcsapokon magyar és külföldi sörök is megtalálhatók: APA, IPA, saison, pilsner, stout... ami jól esik.

Jellemző, hogy napközben inkább a turisták veszik be az asztalokat és a raklapból készült hencsereket, míg este a városlakók is megjelennek. Tervben vannak zenés performanszok és hangszeres live actek is, naplementére és sörökre hangolva.

Náluk nincs meccsnézés a vb ideje alatt, csak a szomszédoknál, ezért aki nem éles fények és üdvrivalgások közepette szeretne poharazgatni, az nyugalmasabb helyre talál a First Terrace-on. A sörök mellett természetesen tőlük sem hiányozhatnak az extrább, savanykás szomjoltó limonádék, de akkor sincs vész, ha a társaságból nem mindenki sörözne. Long drinkek vagy például Aperol alapú jeges frissítő is elérhető.

Ha megéheznénk sem kell pánikszerűen éttermet keresni a környéken, mert egy food truckkal hasonló jellegű konyhát hoztak a Bálna mellé, mint amit a Dob utcában már megismerhettünk. Klasszikus angus burger, csalamádéval turbózott retro burger, csirkével és tükörtojással bélelt burger, vega verzió, illetve csirke és pulled pork szendvics, saláták, szószokkal kínált burgonyák lettek passzintva a sörökhöz. Nem is kívánnák mást, mint gazdag szendvicseket.

Sörözni tehát már nem csak a Jónásba mehetünk a Bálnánál nyáron, a First Terrace is ideális lehet naplementézéshez és kisüzemi sörkóstoláshoz.