Szuper hírünk van: nyílik egy kerthelyiség a Városmajorban, így már a park Széll Kálmán térhez közel eső felében is lehet koktélozgatni, lazítani. A futópálya és a Városmajori Szabadtéri Színpad szomszédságában hatalmas gesztenyefák alatt élvezhetjük a nyári estéket.

A budaiak között népszerű hely az Oscar bár, amelyet a Széna tértől az Ostrom utca emelkedőjén a Budai Vár irányába felfelé kaptatva találunk meg. Jellemzően nagy itt a nyüzsgés esténként, de a törzsvendégek szomorúságára a szuper koktélokat kínáló bár nyárra be szokott zárni. Úgy tűnik, idén tartósan sikerül betölteni a Budán keletkezett űrt, mert megnyitják kerthelyiségüket, igaz, pár utcával arrébb, a Városmajori Szabadtéri Színpadnál, a régi Leroy Garden helyén.

A Szabadtérre keresztelt kert hivatalos megnyitója június 15-én lesz, de nekünk alkalmunk nyílt benézni ide a DVA márka divatbemutatóján, amit ide szerveztek. Az egyedi kiegészítőket gyártó duó Weiler Péter képzőművész-üzletemberrel közösen készített egy fürdőruhákból és táskákból álló, limitált darabszámú kollekciót, amelyeken a grafikákért Weiler felel. A divatbemutatót afterparty követte, ami egy softnál is softabb openingnek nevezhető, például a konyha sem üzemelt még.

A Szabadtér kínálata meg fog egyezni az Ostrom utcai báréval, aminek impozáns koktéljai elég ígéretesek. Ha az étlap tényleg azonos lesz, akkor többek között olyan tételekkel találkozhatunk az új helyen, mint új zélandi marhabélszín steak, rosé kacsamell pácolt gyömbérrel, thai sült tésztán, lazac derék grill zöldségekkel vagy az Oscar Burger. Az igényes belső tér egybe lett nyitva a kerttel, ahol gesztenyefák alatt élvezhetjük az illatos nyári estéket – innen rálátni a Jézus Szíve-templom kivilágított tornyára, de még a futókörön kocogókra is. Szuper, hogy végre lesz hová beülni a Városmajorban sétálva.