Egy egészen érdekes egymásra találás történt májusban: a Nespresso és a Tipton Eyeworks közös projektbe kezdett. A dolognak van némi köze a kávéhoz és a szemüveghez, és ha az újrahasznosítás hívószót is melléjük rakjuk, már ki is található a koncepció.

Láttunk már viszont kávékapszulákat karkötőként és fülbevalóként, de sokáig nem gondoltunk, hogy ezekből komolyabb dizájnerholmi is készülhet. Pedig a Nespressónál már egy jó ideje dolgoznak azon, hogy megmutassák, az újrahasznosított alumínium milyen sokféleképpen nyerhet új életet – így lett már kávékapszulájukból Victorinox bicska és Caran d’ Ache toll, most májusban pedig menő szemüvegkeret.

Korábban már mi is bemutattuk a márkát, amellyel ezt most májusban megvalósították: ők a Tipton Eyeworks. A részben magyar származásúalapító, Milaskey Zakariás műhelyének érdekessége, hogy bakelitlemezekből, kézzel készítik szemüvegeket, amelyek megjelenésükben és minőségükben is egyedinek számítanak. Nem véletlen, hogy olyan hírességek rendelnek tőlük, mint Sir Elton John, Bono vagy Robbie Williams.

A csapat pedig májusban új anyagot választott magának, egy limitált kollekció erejéig: újrahasznosított alumíniumból gyártottak dizájnos szemüvegkereteket. Ez azt is jelenti, hogy a jellemzően sötét keretek most egy kis színt kaptak: négy kapszula négy árnyalatát viselik magukon.

Az alumínium egy hálás anyag: kapszulaként frissen tartja a kávéőrleményt, hiszen védi a fénytől, a levegőtől és a nedvességtől, utána pedig korlátlan alkalommal újrahasznosítható. Izgalmas látni, hogy mi minden készülhet így is belőle, és különösen örülünk a mostani, részben magyar kivitelezésnek. A szemüvegeket megnézhetjük a Nespresso Boutique-okban és a Tipton Irányi utcai showroomjában is.

Ha valaki kapszulás kávét iszik, és szívesen hozzájárulna, hogy szemüvegkerethez hasonló termékek készülhessenek az elhasznált darabokból, akkor a Nespresso kávékapszulákat leadhatja a Nespresso Boutique-okban, vagy a cég futárszolgálatának segítségével az ország bármely pontjáról visszaküldheti, újrahasznosításukról pedig ők gondoskodnak.