Május 25. és augusztus 12. között mintegy 600 minikoncertbe kapcsolódhatunk be, teljesen ingyenesen. A Zenélő Budapest apropóján ugyanis Budapest 11 pontján csaknem 100 művész fog előadni.

Újra zenélésbe kezd Budapest, vagyis május 25-től augusztus 12-ig megint belefuthatunk ingyenes szabadtéri koncertekbe, a város több pontján. Ez lehet egy erkélykoncert, huszárruhás rézfúvósok vagy múltidéző szaxofonzenekar műsora, harangjáték, korhű jelmezes vonósnégyes előadása, erdélyi népzene, fuvolamuzsika és dzsessz is.

Új helyszínként csatlakozik be a Magyar Nemzeti Galéria és a Halászbástya, előbbinél (a Budavári Palota Savoyai teraszán) dzsesszgitárosok és a Képzőművészeti Egyetem festő hallgatói lépnek fel közösen, utóbbinál pedig operaénekesek énekelnek majd egy klarinétegyüttessel.

A művészek a történelmi színhelyekhez köthető, külön erre az alkalomra készült kamarazenei műsorokkal lépnek fel, amelyeket a zeneirodalom nagy klasszikusaiból állítottak össze, így kerül a Vajdahunyadvárba erdélyi népzene és népdalelőadás, a Várkert Bazárba pedig szaxofonegyüttes és huszárruhás rézfúvós kvintett dobbal. Ugyanitt, az Öntőház udvarán hosszabb koncertekbe is bekapcsolódhatunk: vasárnaponként délelőtt 11 órától.

A Szent István-bazilika előtt harangjátékot hallgathatunk, a margitszigeti Zenélő szökőkút pavilonjánál rokokó ruhába öltözött hölgyek vonósnégyese és egy klarinétművész idézi fel a polgári korok hangulatát, a Műcsarnok lépcsőin szaxofonzenekar játszik (klasszikusokat dzsesszes hangszerelésben megszólaltatva), a Központi Vásárcsarnokban pedig cigányzenét húznak majd.

A fellépő együttesek között szerepel többek között a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekara, a Budapesti Fesztivál Zenekar, a Duna Szimfonikus Zenekar, a Concerto Budapest is. A koncertek listáját és bővebb infót ITT és ITT találtok.