A most lezajlott 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon az egyetlen magyar játékfilm, Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása a Kritikusok Hete szekcióban versenyzett, és elvitte a kritikusok FIPRESCI-díját. A hazai premier ősszel lesz, a Vertigo Média forgalmazásában.

Szilágyi Zsófia Egy nap című játékfilmje a Kritikusok Hete szekcióban mutatkozott be. Remek kritikákat kapott, s végül a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. A zsűri indoklása szerint "Szilágyi Zsófia figyelemreméltó magabiztos bemutatkozásában a pontos kamera és az erőteljes rendezés egy teljesen hétköznapi helyzet rendkívüli feszültségét és intenzitását érzelmekkel, humorral, drámaian jeleníti meg". Szilágyi első mozifilmje Szamosi Zsófia főszereplésével egy háromgyerekes anya egy napját meséli el, a cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül. Az aprólékos részetekkel realista módon bemutatott mindennapi események mögött a feszültséget a nő házassági válsága és családja szétesése miatti félelme adja, amelynek megakadályozására a napi rohanásban egyszerűen nem marad lehetősége.

Az Egy nap az ősz folyamán kerül majd a mozikba, a Vertigo Média forgalmazásában – olyan, szintén díjazott alkotásokkal együtt, mint Lars Von Trier botrányfilmje,  A ház, amit Jack épített, a legjobb elsőfilmesnek járó Arany Kamera-díjjal jutalmazott Lány vagy Gaspar Noé Klimaxa.