Ma már amelyik cég igazán ad magára, igyekszik dolgozóinak a legjobb környezetet megteremteni. Viszlát sápadt, sercegő neonok és szűk szobák, új sorozatunkban bemutatjuk a város legmenőbb, leginnovatívabb és legérdekesebb irodáit. Sorozatunk újabb állomásaként egy igazán extra helyszínre pillanthatunk be: a 235 Productions Király utcai irodájába, ahol az egyenként összeválogatott berendezési tárgyak és dizájnos részletek között zajlik a kreatív munka.

A legszebb, legkülönlegesebb budapesti irodákat és irodaházakat bemutató sorozatunkban már rengeteg érdekes helyen megfordultunk: többek között a VIII. kerületi futurisztikus Nokia Skyparkban, az egykori Óbudai Gázgyár területén álló Graphisoft Park új Fogadóépületében vagy a Dealogic játszóteret idéző tereiben. Mindegyik más-más dizájnnal és különböző munkakörben dolgozó embereknek készült, de ami mégis összefűzi őket, az a formabontó és innovatív szellem és a különleges munkakörnyezet.

Nincs ez másként a 235 Productions470 négyzetméteres irodájában sem, amely nem véletlenül zsebelte be tavaly az Év Irodája versenyben a legjobb dizájnnak kijáró díjat. A 2006-ban alapított gyártócég az abszolút központi fekvésű, Király utcai KOMPLEX irodaház első szintjén talált otthonra, amely amúgy kortárs kiállításoknak és rendezvényeknek is otthont ad, úgyhogy egy abszolút pezsgő kreatív központja a belvárosnak.

A belső terek kialakítása során fontos szempont volt, hogy – mivel előfordul, hogy a párhuzamosan futó produkciók miatt akár 50 ember is megfordul az irodában, és a gyártás különböző szakaszai más-más kialakítású tereket követelnek – több különböző funkciónak kellett megfelelnie az irodának amellett, hogy megmaradjon az eredeti, egybefüggő nagy tér érzete is.

A legtöbb helyiségben dominálnak a sötét, természetes fafelületek és a nyerstégla falak, de ezek rigorózusságát jól ellensúlyozzák az egyedi, kézműves szőnyegek és a sötétítő drapériák, és az olyan itt-ott felbukkanó játékos elemek, mint például a hinta a konyharészlegben. A belső dizájnt a 235-ös Juhász Péter és Blik Dániel mellett a Hadnagy Tímea-féle Chez Elles enteriőrstúdió alakította ki, aki a Plantomime vagy a Sophie&Ben Garden megálmodója is.

A súlyos Churchill-kanapék, bőr ülőgarnitúrák és egyedi tervezésű bútorok jól megférnek a sok kisebb, az irodát személyessé tevő dekorelemekkel a csupán áttört polcokkal és hangszigetelt üvegfallal osztott térben. Szőke Gábor Miklós ikonikus, fából összerakott szobra mellett a legtöbb alkotás saját tervezésű vagy valamilyen személyes kötődés kapcsán került ki, így tényleg olyan hangulatunk van, mintha egy New York-i művész loft lakásába csöppentünk volna, ahol minden apró részletnek izgalmas és egyedi története van.

A filmgyártás három szakasza alapján a munkafolyamatoknak megfelelő részlegek azonban már jól elkülönülnek. De a gyártási előkészítés terei (közösségi részek, tárgyaló, irodarész) mellett a forgatási folyamat helyszínein (műterem, stúdió, sminkes részleg) és az utómunka speciális helyiségeiben (vágó-, vetítő-, hangstúdió) is a funkcionalitás és a szakmai igények mellett szintén megjelenik az egységes dizájn, visszaköszönnek a cég profiljához kötődő elemek és emlékek.

Plusz pont jár a sok-sok zöldért és a kutyabarát fogadtatásért: kedvenc négylábúinkat fekhely és kutyatál várja, sőt a bátrabbak akár gördeszkán is kigurulhatnak a konyhába egy kis harapnivalóért.