Már most megkezdhetik a kiállítók és a fesztivál közönsége a fohászkodást a jó idő után, hiszen május 17-20-ig ismét a Gourmet Fesztivál miatt telik meg a Millenáris és sajnos eddig sok alkalommal nem csak a jus folyt a tányérokon, de az eső is. Bízzunk a legkedvezőbb időben, mert a program elég sokszínű: külföldi topséfek előadásai, limitált vacsorák, workshopok teszik változatossá a fix szereplőknél való kóstolgatást. Az esemény témája ezúttal a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

A Gourmet Fesztivált megelőző szokásos sajtóeseményen jártunk, ahol egy kis kóstolóval betekinthettünk abba, hogy mit jelent majd a gasztroeseményen a gombóc, a kaviár és a pezsgő jelenléte. Palágyi Eszter (Costes), Tiago Sabarigo (Costes Downtown), Mészáros Ádám (Onyx) és Sárközi Ákos (Borkonyha) ízelítőkkel mutatták meg, hogy a kaviár szó hallatán sem kell feltétlenül csak a belugára gondolnunk: gyümölcsből, húsból is készülhetnek különleges technikákkal "kaviárok".

A gombóc lehet sós és édes is: Palágyi Eszter „gombapörköltje” erre a formára lett elkészítve, míg Mészáros Ádám, a frissen két Michelin-csillagos Onyx séfje a klasszikus szilvás gombócot húzta újra savasabb gyümölcsökkel és csokoládéval. Ezekhez hasonló fogásokra is számíthatunk a rendezvényen, ahol 49 étterem, 10 desszertes, 30 sörös/boros/egyéb alkohollal foglalkozó pavilon mellett további 16 kiállító mutatja majd meg, hogy jelenleg hol tart gasztronómiájuk, a gasztronómiánk.

Nekünk mindig megvannak a budapesti kedvenceink, de sok esetben szeretünk a vidékre koncentrálni az eseményen, hiszen ritkábban juthatunk el azokra az egyre ígéretesebb és klasszabb helyekre, melyekkel már nem csak Budapest kecsegtet.

A vidéken felül a Gourmet túllép az országhatárokon is: számos világhírű vendégséf látogat el hozzánk, úgy mint például Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck, 2 Michelin-csillagos étterem első embere, Kamilla Seidler, dán női séf, aki jelenleg a boliviai Gustu konyhafőnöke, vagy Maksut Aska, az isztambuli Neolokal séftehetsége. Színpadi programok és exkluzív vacsorák is kapcsolódnak majd hozzájuk.

A jó idő legyen velünk!