Az egyik legüdítőbb dolog, ami a városban az elmúlt években történt, az a Szabadság híd spontán új életre kelése volt. 2016-ban még felújítások miatti lezárások alatt indult el a piknik és fesztiválhangulat, egy évre rá pedig már a tudatos szervezés és töretlen lelkesedés vitte tovább a hagyományt. Amíg az idei nyárra várunk, és remélhetőleg az újra pezsgő Szabihidas estékre, addig is itt egy rövidfilm az tavalyi nyár legszebb pillanataival.

Ha nagyon hiányzik már a nyár, péntektől végre

online is megnézhető a Valyo kisfilmje, a Szabihíd – a szabadság hídja. A tavalyi budapesti nyár legnagyobb szenzációja az a négy hétvége volt, amikor a Szabadság hidat lezárták újra az autósforgalom elől.

Függőágyakban ringatózó párok, krétázó gyerekek, thai táncosok, artisták, felolvasóestek, jógaórák, koncertek, grillpartik zumba órák váltották egymást, nagyrészt spontán szerveződve, hogy csak pár különlegesebb programot említsünk. A negyedórás kisfilm nem csak a 2017 nyarán négy hétvégére lezárt hídon uralkodó hangulatot mutatja be, de szól a szabihidasodás előzményeiről és az előkészületekről is.

A szervezők mesélnek arról, hogyan jutottak el odáig, hogy a Főváros beleegyezzen a hídlezárásba, valamint az “utca emberei” mellett fellépők és programszervezők mesélik el az élményeiket. Reméljük az épülő  Valyo Kikötő mellett a híd is újra pezsgő köztérré alakulhat az idei nyári hétvégéken.