Nem mondhatók nagyon gyakorinak az olyan rendezvények, ahol kiemelten odafigyelnek arra, hogy milyen legyen a kávé. Ez nem is prioritás, és el sem várható, de jó tudni, hogy a cateringben is megjelent az újhullámos, világos pörkölés. Az On The Way Coffee webshopot is üzemeltet, és múlt héten megnyitották saját kávézójukat az V. kerületi Báthory utcában.

A kávézó a banknegyed szélén található, amit a vendéglátószektor pezsgésétől megkímélt semmi szigetének tűnik, de az irodisták és az átmenő turistaforgalom köreiből számíthatnak vevőkre. Mikor először tévedtünk be ide, a Beyond Within remek pörkölését próbáltuk ki, és egy felejthetetlen almás pitét is ettünk, amiről kiderült, hogy házilag készítik.

Helyben készülnek a szendvicsek, a chiapuding; a mindenmentes süteményeket a VïK fogja szállítani (amint megérkezik a speciális hűtő), a dzsúszokat és shotokat pedig a Fű Juice bar. A Zhao Zhou teáit is megtaláljuk a kínálatban, tehát elmondható, hogy a legjobbaktól szereznek be mindent.

Láttunk olyan vevőt, aki visszafordult az elviteles kávéjával, hogy honnan van a tej, mert isteni: a Bocitejtől jön, egyenesen a „tehénből”. (Pluszpont, hogy a laktózmentes tejért nem kérnek felárat.)

Juhász Péter kezdő baristaként indult el a szakmában, és egy barátjával alapította meg az On The Way Coffee márkát, amely catering vállalatként szállított kávét rendezvényekre berendezéssel együtt. A kávézó alapításához így már adott volt a pörkölőkkel és a beszállítókkal való kapcsolat.

A másik őrlőben egy Awaken várakozott az Ébresztőtől, de mindkettőben folyamatosan változni fog a kínálat, épp egy cseh pörkölést tervezgetnek behozni. A rendezvényes vonalat is viszik majd párhuzamosan.

Az üzlet büszkesége Gina, az okoseszköz, amely telefonos appal irányítható, és a chemex, a V60, a french press és a cold brew kávékészítési módszereket egyesíti. A beépített mérlegnek köszönhetően az applikáció kijelzi, épp mennyi kávét, vizet teszünk bele, és még teát is lehet vele készíteni.