Frida Kahlo, Francis Bacon és Korniss Dezső alkotásait is megnézhetjük majd a várban lévő tárlaton, és idén kinyit a Szépművészeti Múzeum is.

A Magyar Nemzeti Galéria nem kisebb neveket jelentett be idénre mai sajtóeseményén, mint Frida Kahlo, Francis Bacon, Lucian Freud és a londoni iskola, ezt követően pedig Korniss Dezső kiállításával készül a múzeum 2018-ban. A Bacon, Freud és a londoni iskola címet viselő tárlat egyenesen a londoni Tate múzeumból érkezik majd, a Frida Kahlo-kiállítás apropója pedig a festőnő születésének 111. évfordulója, a júliusban nyíló kiállítás a festő első budapesti kiállítása, vázát a mexivárosi Museo Dolores Olmedo gyűjteménye alkotja.

Ráadásul a Szépművészeti Múzeum is kinyit idén a rekonstrukció után: a megújult épület egy új koncepciót fog követni, régi mesterek múzeumaként nyílik újra két szakaszban. Az új állandó kiállításokat 2019 közepétől nézhetjük majd meg – hangzott el a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria mai sajtóeseményén. A főigazgató Baán László azt is elmondta, hogy az intézmény első időszaki kiállítása Leonardo da Vincit állítja a középpontba, lovasszobra mellett tíz eredeti rajzát is kiállítják.

Lesznek olasz, spanyol és holland barokk kiállítások is, ezt követi majd 2019-ben egy olyan kiállítás, amely Rubens, Van Dyck és a flamand barokk mestereinek munkáiból válogat majd, Rubensnek minimum 20 fő művét ki fogják állítani. A 2020-as terv pedig egy Cézanne-kiállítás, melynek első része nagy siker volt nálunk annak idején. Megnyílik végre a közönség előtt a felújított Román Csarnok is, amely 1944 óta nem volt látogatható.