Január 24-én megnyitott a Danubius Hotels Group legújabb szállodája Budapest központjában, a Central Passage első emeletén. A szállodavállalat legkisebb tagja, a mindössze 25 négyzetméteres Danubius miniHotel egyetlen franciaágyas szobával rendelkezik, és csak gyerekek használhatják. Ilyen a MiniPolisz legújabb egysége.

A Király utcai Central Passage első emeletén egy klassz, gyerekeknek szóló kezdeményezés bontakozott ki évekkel ezelőtt: felépült egy minivilág, minimunkahelyekkel. A MiniPoliszban a kicsik (3-12 éves korosztály) részesei lehetnek a nagyok dolgos hétköznapjainak: az interaktív kiállításon kipróbálhatják, milyen bankolni, bevásárolni, kukásautót vezetni, pizzát sütni, a rendőrségen dolgozni, és legújabban azt, hogy milyen szállodába menni vagy épp szállodát üzemeltetni.

A Danubius miniHotel a játszópark legújabb tagja: január 24. óta várja apró vendégeit. A kicsinyítő kifejezéseket nem kedveskedésből használjuk: a szálloda 25 négyzetméteres, és különös ismertetőjegye, hogy a felnőttek ide maximum lehajtott fejjel tudnak belépni. Ha valaki egyébként így tesz, meg is érkezik a recepcióra és az ötágú csillárral megvilágított lobbyba, ahonnan térhatású folyosó vezet tovább a hotel egyetlen szobájába. Itt aztán van minden, ami az eredeti Danubiusokban is: dizájnos franciaágy és zuhanykabinos fürdőszoba.

Hiába számít Budapest legkisebb – és minden bizonnyal leggyorsabban felépülő (3 hét) – szállodájának, a részletekre nagyon odafigyeltek, Görgey-Szabó Ildikóbelsőépítész tervei alapján a Rush Bt. kivitelezte. Így lett harmonikus színvilágú minden bútor és textília, így került logó minden munkaruhára és kulcskoloncra, és így kerültek speciális igények a szálloda nyomtatványaira. Mert hogy persze van bejelentő lap és vannak kulcskártyák, sőt búcsúajándékként egy kilincsre akasztható emléket is hazavihet magával minden vendég.

Minden nagyon pontos mása tehát egy komoly, sokcsillagos hotelnek, amit a tesztidőszak után február 17-től élesben is kipróbálhat bárki. Az animátorok interaktív, játékos módon segítik a tanulást, miközben a gyerekek megismerkednek  a szállodai recepciós, a londiner, a szobalány, a pincér vagy éppen a szállodaigazgató munkájával. Beszédes plakátok segítenek a környezettudatos szemlélet elsajátításában, hiszen nem mindegy, hogy a fürdőszobai törölköző a földön landol vagy a tartón marad, sőt arra is illik figyelni, hogy lekapcsoljuk a lámpát a szállodai szobában, ha már nincs szükség rá.

Szinte már csak egy extra kiegészítő, de a Danubius Bubbles Club kedves sárkányvilága is megelevenedik a vidám, buborékos kukucskáló fal mögött, a szobai tévében nézhető meséken át a szabad szobára váró kis vendégek várakozási idejét megkönnyítő sárkányos rejtvényeken és színezőkön. És aki annyira megszereti Drazsét, Yoyot, Tikot vagy Danyt, hogy hazavinné őket magával, vagy elolvasná a kalandjaikból készült meséskönyveket, meg is vásárolhatja kedvenceit a helyszínen.