Péntektől vasárnapig tart majd az Állatok Farsangja a Fővárosi Növény- és Állatkertben, a három nap alatt pedig azok a gyerekek, akik jelmezbe bújnak vagy álarcot öltenek, 100 forintért válthatnak belépőt.

A három nap alatt különböző programokba is belefuthatunk, pénteken főleg az óvodás és iskolás csoportoknak, hétvégén pedig a családoknak szerveznek rendezvényeket. Ráadásul farsangi időszak lévén érdemes megfigyelni azokat az állatokat is, akiknek a megjelenése olyan, mintha valamiféle jelmezt viselnének.

Ezeknél a fajoknál 10 és 15 óra között minden egész órában bemutatót tartanak, így megnézhetjük, hogyan élnek a koronás galambok, a „frakkos” pingvinek, valamit a Pálmaház és a Varázshegy lakói. A Varázshegyben mindhárom nap  készülnek kézműves foglalkozással, álarcok és bábok készítésével és bábjátékkal.

Külön ismeretterjesztő program foglalkozik a medvékkel, de „Állati kavalkád” címmel farsangi állatbemutatókat is tartanak. Lesz zenés, jelmezes felvonulás is és karneváli arcfestés. A jelképes, 100 forintért váltható jeggyel azok a 14 éven aluli gyerekek látogathatják az Állatkertet, akik jelmezben vagy farsangi álarcban érkeznek.

A farsangi programok mellett ne felejtsük el majd megnézni a nemrég született állatokat, különös figyelemmel a kis elefántra.