Budapest

Megérkezett az applikáció, amely megmutatja, hol van szabad parkolóhely Budapesten

Fotó : Parkl
Glassyard Gallery
Bréking

A nemrég indult, magyar fejlesztésű, Parkl nevű alkalmazás a légszennyezés ellen is szeretné felvenni a harcot.

Ráadásul a piacon való megjelenést egy olyan kampány követi, amely felhívja az autósok figyelmét a légszennyezettségre: az akciót a tavalyi év legszennyezettebb időszakára időzítették. Aki letölti az alkalmazást, január 25-én és 26-án ingyen parkolhat a megadott helyszíneken.

Fotó: Parkl

A Parkl nevű app elsődleges célja, hogy a belvárosi épületek kihasználatlan parkolóhelyeit elérhetővé tegye az autósok számára, ami kevesebb kipufogógázt és egyszerűbb parkolást eredményez. A fejlesztők kutatásai alapján a belvárosban az autós forgalom közel 30%-a keres parkolóhelyet, az app használatával akár órákat is spórolhatunk naponta.

Fotó: Parkl

Így olyan szállodák, társasházak és irodaházak garázsaiba is beállhatunk, amelyeket egyébként nem használhatnánk. Az app készpénzmentes, biztos helyet kínál és végigköveti a teljes parkolási folyamatot: beépített térképen mutatja meg az elérhető helyeket a szállodák és parkolóházak garázsaiban, felnyitja a sorompót, és a parkolás befejeztével ezen keresztül történik a percdíjas fizetés is.

 

A két ingyenes nap után a Parkl húsz belvárosi parkolóhelyszínén lehet majd 250 Ft-os áron parkolni február közepéig. Az alkalmazás letölthető itt és itt.

Részletek itt.

Belváros
  • 1052 Budapest, Belváros