Íme néhány tipp arra vonatkozóan, hogy mi mindent lehet csinálni a Városligetben télen. Korcsolyázhatunk például a Műjégen, lángosozhatunk a pavilonoknál, felfedezhetjük az Állatkert zárt tereit, vagy vihetünk ajándékokat a Mikulásgyárba.

A Városliget télen is sok élményt tartogat az idelátogatóknak úgy is, hogy a park megújítása még csak a kezdeti fázisában tart. A felújítás kapcsán a park gazdái ügyelnek arra, hogy mindig legyen olyan része a ligetnek, ami használható, ahol lehet szaladgálni, őszi avarban ugrálni, biciklizni, vagy futni és ha leesik végre a hó, akkor szánkózni is. Addig is ott van nekünk a család apraja-nagyja számára izgalmas Városligeti Műjégpálya, ahol jó siklani esti fényben, de a reggeli napsütésben is.

Aki pedig mindeközben megéhezik, ellátogathat az Állatkerti körúton az idén tavasszal átadott pavilonokhoz, és megkóstolhatja a sütijüket, vagy az egykori lóvasút végállomásának szintén most felújított épületébe beköltözött lángosos finomságait.

Ha már az Állatkerti körút, akkor a pavilonoktól érdemes átsétálni az Állatkertbe, ahol a szabadtéri kifutókon örvendeznek a friss időnek a sarkvidékek állatai, a pingvinek, vagy a jegesmedvék, de érdemes bekukkantani a fűtött házakba is, és megnézni, hogy játszik a testvéreivel Arun az öthetes kiselefánt.

Az Állatkert mellett gazdag állatvilágot vonz a Városligeti tó is, ahol a tó felszálló gőzében melegednek a város madarai: kacsák, sirályok, és a partra szoruló galambok. A tótól nincs messze az Ötvenhatosok tere, ahová szokás szerint idén is beköltözött a Mikulásgyár, ami amellett, hogy érdekes látnivalóval, hatalmas csúszdával várja a gyerekeket, a jótékonyságnak is teret enged. Akinek módjában áll tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodási szerekkel, valamint jó állapotú ruhákkal, könyvekkel és játékokkal segítheti a rászorulókat.

Érdemes jól körülnézni az Ötvenhatosok terén, mert erre a felvonulásokra, aztán később autóparkolónak használt betonra új élet költözik. Itt épül meg a Néprajzi Múzeum új épülete, aminek a teteje egy nagy zöld park lesz, új közösségi tér, ahol néhány év múlva piknikezni és olvasgatni is lehet majd. Az épület 60%-át a föld alá viszik, itt kap majd helyet a most bezárt Néprajzi Múzeum világhírű etnográfiai gyűjteménye. A magyar, európai és Európán kívüli tájegységek kulturális örökségeit a múzeum munkatársai elkezdik felkészíteni a költözésre, regisztrálják, tisztítják, csomagolják, hogy aztán majd a Néprajzi Múzeumban valamint az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban találjanak új otthonra.