Élmény

Finnország beköltözik a Bartókra – újra jön az ELEVEN Ősz

Fotó : We Love Budapest
Bartók Béla út

Szeptember 22-24. között a Bartók Béla Boulevardon úton-útfélen finn tematikába botlunk majd, Finnország ugyanis az idei ELEVEN Ősz díszvendége. Szaunázás, kóstolók, novellák, filmvetítések, kiállítások – mutatjuk, mi mindenre készülhetünk.

Olyan gyorsan elszaladt a nyár, hogy a nemrég beharangozott ELEVEN Tavasz után máris a közelgő ELEVEN Őszről írunk. Ha valamiért, hát ezért nem bánjuk a forró hónapok elmúlását, a 2016 óta futó, fesztiválszámba menő, multikulti rendezvény valahogy mindig izgatottsággal, na meg rengeteg programmal lát el minket.

ELEVEN Ősz a Bartókon 2017

Szokás szerint most is középpontba állítanak egy országot, aminek a kilétét akkor is meg tudnánk tippelni, ha a beharangozó kisfilm első kockáit néznénk csak meg. Az egy szál törölközőbe bújt férfi bizony nem teljesen indokolatlanul flangál így a Bartók Béla úton: a Gárdonyi téren ugyanis valóban meg tudunk ejteni majd egy mobilszaunázást az ELEVEN-hétvégén, tényleg ihatunk egy csésze finn kávét a Keletben és többfelé kóstolhatunk finn ételeket is.

BorjourFotó: ELEVEN Ősz

A díszvendég most tehát Finnország, ami azért is szép gesztus, mert az ország idén ünnepli államisága 100. évfordulóját. Az ELEVEN Ősz programtábláját elnézve láthatjuk, hogy a témát alaposan körbejárhatjuk: a szaunázáson és kávézáson túl a rendezvény mindhárom napján lehet finn dizájnholmit vásárolni és enni-inni: a Mohában és PupiCake-ben például finn süteményeket, a FÁK-ban pedig egy jellegzetes italt, a glögit. Szombaton és vasárnap kipróbálhatjuk a mölkky nevű játékot (finn kugli), de lesz még sok más program, összegyűjtöttük, szerintünk mit nem érdemes kihagyni.

Fotó: ELEVEN Ősz

PÉNTEK

 

 

SZOMBAT

Fotó: Csudai Sándor / WLB

 

VASÁRNAP

  • 10.00 Finn gyerekfilmek vetítése (Mikulás és a varázsdob, Tatu és Patu) a Pagonyban
  • 12.00 – 15.00 Finn tematikájú brunch a Danubius Hotel Gellértben
  • 14.00 – 19.00 Kaffepaussi – egy kávé, egy novella a Kelet Kávézóban (A kávé mellé a vendégek “rendelhetnek” egy finn novellát is.)
  • 15.00 Finn kortárs regények bemutatója a Tranzitban

 

A részletes programtáblát ITT  és ITT találjátok.