Hogyan lehet jól élni a korlátlan adat adta lehetőséggel? Milyen veszélyek rejlenek benne? Miként és miért válik el a digitális identitás a valós identitástól? Ha valakit érdekelnek ezek a témakörök, csütörtökön érdemes lesz ellátogatnia a Vodafone Magyarország #HashtagFestival nevű eseményére. Itt ugyanis a közösségi médiát jól ismerő hírességek, vloggerek és márkák képviselői, valamint a terület szakértői gyűlnek majd össze, hogy megosszák velünk tapasztalataikat. Mondjuk a részleteket.

Lefekvés előtt egy gyors Instagram-pörgetés, a reggeli ébresztők kinyomása után egy Facebook-hírfolyam csekkolás, napközben pár poszt, like, néhány esemény iránti érdeklődés – valahogy így telnek a Z generáció napjai, szoros együttműködésben a mobiltelefonokkal. Szinte elképzelhetetlen is lenne órákig értesítések nélkül létezni, a pittyegések és az instant kommunikáció a mindennapjaink részévé váltak. De hogy ezt hogyan lehet ügyesen kezelni, sőt a javunkra fordítani, az már egy más kérdés.

A VodafoneMagyarország egy fesztivál keretén belül próbál meg válaszokat adni ezekre: szeptember 14-én #HashtagFestival néven szerveznek egy digitális világgal foglalkozó eseményt, ehhez ingyenesen csatlakozhatunk a Vodafone Magyarország székháza mögötti füves területen. Ami a programot illeti: érkeznek a közösségi médiát jól ismerő sztárok, profi módon használó vloggerek és márkák képviselői, valamint a terület szakértői.

Pontosabban: 4  megközelítésből, 4 témában hallgathatunk végig kerekasztal-beszélgetéseket, első körben a #Trendszakértők szekcióban Steigervald Krisztián generációkutató, Csanda Gergely, a PlayIT ügyvezetője, Pintér Mónika, a 24.hu tech rovatának vezetője és Baráth Péter, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója beszélnek majd a kütyüfüggőségről és a digitális identitásról.

Aztán a #Sikeres vállalkozások kategóriában olyan márkák kaptak helyet, amelyek a közösségi média előnyeit használták ki üzleti lehetőségként – Susánszky Ádámot, a Zing Burger egyik ügyvezetőjét, Lenkey Ákost, a BP Shop társtulajdonosát és a TrollFoci szerkesztőit hallgathatják meg a látogatók. A #Hírességek blokk vendégei Kiss Ramóna, Csobot Adél és Puskás Peti lesznek, akik arról ejtenek majd szót, hogyan engednek betekintést a közösségi médiát használva a kulisszák mögötti életükbe.

A #Vloggerek pedig – Nosika, Szabó Hédinke és Szilvaglam – elmesélik majd Lilunak, az esemény moderátorának, miként csinálhat valaki igazi karriert a közösségi média jelenlétének segítségével. És mivel nincs fesztivál koncert nélkül, a beszélgetések után jön a Mary PopKids, hogy Nightdrive-féle dalaival még egy kis nyár estét csempésszen az őszbe.