A Váci utca legelején találhatják meg a divat szerelmesei az idei őszi-téli szezonban a Nanushka legújabb, Autumn & Winter 2017, Suitcase Stories kollekcióját, az emeleten pedig az előző szezonok kifutó darabjaiból, valamint egy állandó alapkollekcióból is válogathatnak. A megnyitón Sándor Szandra és Baldaszti Péter meséltek nemcsak az eddigi, hazai és nemzetközi szakmai sikerekről, de további izgalmas terveikről is.

A  Duna-parton álló Piarista Gimnázium Váci utcai frontján nyitott meg ideiglenesen, és előreláthatólag január közepéig tart majd nyitva Nanushka 700 négyzetméteres pop-up boltja, amíg el nem készül a Bécsi utcai új üzlet. Az enteriőr hozza a márkától megszokott rafinált letisztultságot és az igényes belső dizájnt. A padló natúr szőnyegborítása mellett a pasztell mohazöld és lágy pink színek dominálnak a fényes, szellős térben. A bútorok egy része is tükrözi a bolt időszakos jellegét, a pultok és asztalok lábazata újrahasznosított papírhengereket idéz, és sok a mobil térelválasztó elem is, növények és drapériák.

A megnyitón sok szó esett a közeli Bécsi utcában nyíló új boltról is. A teljesen új Nanushka üzlet kialakítása most szeptemberben kezdődik, és a tervek szerint január közepére el is készül. Baldaszti Péter arról mesélt, hogy céljuk, hogy ezt a boltot is úgy emlegessék a külföldiek és a helyiek is, mint kötelező budapesti látványosságot, egy karakteres pontját a városnak, amit érdemes felkeresni. A bolt arculatában egyszerre szeretnék, hogy tükröződjön a Nanushka világ és életérzés és dizájn. A Nanushka Lifestyle Store-ban a tervek szerint nem csak ruhákat és kiegészítőket lehet majd kapni, de olyan termékeket is, amelyek közel állnak a márka világához és kiegészítik az általa nyújtott életérzést. Lehetőség lesz a termékek perszonalizációjára is, például táskák monogrammal való ellátására, illetve nyílik egy kis kávézó is a bolton belül.

A márka 2006-ban indult világhódító körútjára az első kollekció megjelenésével, idén pedig olyan – a divat fellegvárának számító – helyeken is kapható lesz, mint a párizsi Galeries Lafayette, ahol a karácsonyi szezonban egy pop-up standdal jelenik meg a magyar márka, illetve a londoni Browns viszonteladó luxusboltban és az internetes luxusárukat forgalmazó Net-A-Porter kínálatába is bekerül. A márkát eddig is számos világsztár hordta, a közelmúltba Nanushka darabokban mutatkozott Gigi Hadid és Suki Waterhouse is.

A legújabb kollekció a Suitcase Stories fantázianévre hallgat: “Képzeljünk el egy bőröndöt,ami teli van a legkedvesebb ruháinkkal, amelyeket a kedvenc utazásaink alatt vettünk, és ahol minden darabhoz kapcsolódik valami emlék vagy egyedi történet.” – szól a lookbook nyitómondata is. A kollekció a távoli egzotikus utazások bűvöletében fogant, az ihletet Francisca Motteoli könyve, a Hotel Stories: Legendary Hideways of the World adta. A kötött ruhák keverednek a játékos mintájú pólókkal és könnyedebb selymes és bőr darabokkal. A kollekció domináns színei fekete és lágy sötétbarna, pink és világoskék darabokkal, de a klasszikus minták is, mint a csíkok, vagy nagymacskák pöttyei is megtalálhatóak rajta. Illetve a fel-felbukkanó tigrisek egy kis egzotikus hangulatot is csempésznek a kollekció világába.