A Balatonhoz sok nosztalgikus érzés fűzi az embert, a nyaralási szezon végével valahogy hajlamosak vagyunk egyre többet gondolni a parton megélt élményekre. Ami a hosszú borozásokat illeti, jó hír, hogy ezek egy része palackozható, és akár Budapesten is elérhető. Ez a helyzet legalábbis a Kristinus-borokkal, amik természetes környezetükben Dél-Balaton szelíd lankáin, a Kristinus Borbirtokon találhatóak meg. Ez tulajdonképpen egy mini univerzumként működik, saját pincével, borhotellel, étteremmel és moziteremmel, tehát mindennel, ami miatt szívesen töltünk el itt akár napokat.

A Kristinus-borokkal május óta találkozhatunk a főváros gócpontjában, az Erzsébet téren is, ugyanis itt nyílt meg a márka első borszaküzlete, a Kristinus Borboutique. A boltocskát a Fröccsterasz épületében találjuk (bátran nyissunk be az étterembe, majd forduljunk balra), benne minden borral, ami a kéthelyi birtokon is kapható. Vagyis itt van a Piripió rosé, a 2017-es VinAgora Nemzetközi Borverseny aranyérmese és legszebb fajta bora, a chardonnay és mellette még kapható sok-sok más fehér, rosé és vörös tétel, gyöngyöző borok és még Irsai pálinka is.

A palackok ára megegyezik a Kéthelyen tapasztaltakkal, 1490 és 3990 Ft között mozog, ami teljesen megfizethetőnek számít. Kóstolni ér, de ha például kifejezetten Kristinus-bor alapú fröccsökre vágynánk, a szomszédos Fröccsteraszra is letelepedhetünk, ugyanis az összebútorozás az itteni itallapra is kihatott. Az is könnyen előfordulhat, hogy mostantól a városban vagy fesztiválokon egy komplett konténert látunk a Kristinus nevével fémjelezve, ugyanis egy "guruló üzletet" is útjára indítottak nemrégiben. Ez egyelőre a Sofitel előtt állomásozik, de biztosak vagyunk benne, hogy sok út áll még előtte.