A víz, az árnyék, a hűvös szoba és a folyadék lesznek a legjobb barátaink a rákövetkező napokban, de aki nem otthon próbálja túlélni a Sziget Fesztivál előtti utolsó "szabad" hétvégét, annak adunk támpontokat.

  • Csütörtök

Georges Lautner 1981-es akciófilmjét, A profit (Le professionnel) Jean-Paul Belmondo játéka és Ennio Morricone zenéje együttesen tette kultikussá és a francia filmművészet megkerülhetetlen darabjává. A filmet a French Rooftop Cinema vetíti a Corvin Clubban csütörtökön.

Januárban indult útjára a "Fine Selection" sorozat. Mindig remek hangulatban teltek a munka utáni szeánszok, amelyek átköltöztek az A38 Hajó orrteraszára. A rendszeresség felpörög és hetente jelentkeznek majd minden csütörtök délután, persze ha az időjárás is kedvez. A soron következő vendégekNigel Sorter & Garay Andris lesznek.

Mintegy három hete nyitott a Vajdahunyadváránál egy hely, amely kicsit a római-parti hekkezések emlékét és a balatoni fröccsözések hangulatát próbálja megidézni. Vízpart nélkül ugyan, de zöldövezetben, árnyas fák tövében, madárcsicsergéssel és diszkrét zenével. Zöld Küllőnek hívják.

A nyár utolsó hónapjának kezdetével a One Dance nevet viselő partysorozat 47. epizódja is elérkezett. Ezúttal hatodik alkalommal tér vissza az ÖtkertbeDJ Nara, hogy a legnagyobb trap és hiphop slágerekre táncolhass.

Oroszországból egy  mély zenét játszó csapat érkezik a SzimplaKertbecsütörtökön, akik tradicionális utazást tesznek az orosz északi mitológiába. Ők az Ochelie Soroki.

  • Péntek

Ismét Budapesten játszik a Van Morrison és Tim Buckley-féle folkjazz egyik ígérete, RyleyWalker. Az énekes-gitáros ráadásul augusztusban a zenekara élén tér vissza, megidézve velük a kilencvenes évek chicagói free jazz színterét és pszichedéliáját is.

A dolgos hétköznapok sajnos a kánikula ellenére folytatódnak, így a legkellemesebb módokon kell túlélni, vagy éppen kiélvezni a meleget. A strandok nem tartanak nyitva estig, de számos olyan fővárosi teraszt ismerünk, ahol a tűző napsugarak helyett most divatos napvitorlákkal árnyékolnak, vagy eleve olyan a hely fekvése, hogy jár a levegő, sosem ragad be a meleg. A Fióka budai kedvenc, az Apacuka udvara "titkos" találkozóhely, a Figaró Kert igazán bohém, míg a Kuglófból remek a kilátás, a GáRDEN pedig egy kis vidéki hangulatot hoz az Andrássyút közepére.

A nyár utolsó Madness bulija egyben egy szlovákiai, pontosabban pozsonyi reggae fesztivál, az Uprising Reggae Festival hivatalos warmup bulija is lesz.
A kedvenc reggae daloktól a vegán becsületkasszás bográcsozásig mindenféle programra lehet számítani a Dürer Kertben.

Az elektronikus zene, leginkább a technó, house vagy éppen az ambient stílusaiban mozgó zenészgárda fogja megteremteni a buli atmoszféráját pénteken a Corvin Clubban. Az este során JuliaGovor, JichaelMackson, CrocodileSoup, AndrasToth, Bepo és Vaynapörgeti majd a lemezeket.

A tavalyi első Fröccs & Lángos Fesztivál sikere nyomán nem  meglepő, hogy idén újra egy hétvégén keresztül hódolhatsz a fröccs- és lángosfogyasztásnak. Idén nagyobb helyszínre költözött a rendezvény, ezúttal a Kincsem Parkban lesz augusztus 4-6. között. 

  • Szombat

Az Egy üveg borral a Szabadság hídon rendezvényre vihetsz gitárt vagy valami tábortüzes hangszert, csillagvizsgáló egységet, piknikkosarat, a piknikkosárban házi sütit, lehet vizespóló versenyt is rendezni, a határ a csillagos ég.

A Cinematiné következő állomásán az All Day I Dream csapatával összeállva szerveznek bulit, és két színtéren is zajlik majd az esemény. Az Arenában Lee BurridgeLost DesertHoj pörgeti majd a lemezeket, a Skybarban pedig James Cole, a Collective MachineAndras GarayJaffa Surfa és Rizkid & Kormix váltják egymást a DJ-pultban.

Kedvelt főzdék ismertebb és most debütáló – vagy éppen limitált szériás – nyáriasabb söreit kóstoltuk, sörkedvelőként. A geekeskedés nem a mi asztalunk, de szeretjük a különlegességeket, a meglepő és megjegyezhető tételeket. Nem kizárt a magas alkoholtartalom, de igyekeztünk könnyedebb, nyári karakterrel bíró főzeteket összegyűjteni, hogy ha például sörfesztiválra vagy egy menő sörbárba térünk be, tudjuk, mit rendeljünk, tétovázás és rossz választás helyett. Érdemes követni a főzdéket és a nagyobb bárokat, hogy éppen melyik tétel van csapon, hiszen ez pár naponta változik. Ajánlunk 10 kisüzemi sört a nyárra.

A Sziget bemelegítő, Budapest Park-os buliját nem először csinálja az Ivan & The Parazol. Viszont ebben a hármas felállásban először lépnek közönség elé. Az estét a Dope Calypso nyitja meg, majd az Ivan & The Parazol melegíti a színpadot. Őket követi az egyenesen Amerikából érkező Rival Sons.

The Carbonfools-szal legközelebb a Barba Negra Track színpadán találkozhatsz szombaton. Ezen az estén a buli hangulatának megalapozásáért a Jetlag felel majd.

Európa egyik legszebb fővárosa nappal is gyönyörű, de az igazi arcát egy nyári estén lehet megismerni. A pálya jelentős része a Duna mellett, a rakparton halad, megcsodálhatod a kivilágított hidakat, a Budavári Siklót, a VárkertBazárt, a Parlamentet és egy kis extra kihívásként a BudaiVárba is felfuthatsz az NN Night Runon.

  • Vasárnap 

Tombol a kánikula, pezseg a város, a legforróbb nyári hónapban pedig két helyszínen - a belvárosi Erzsébettéren és a SzigetFesztiválon - is találkozhatsz a WAMP kiállítóival. Érdemes most beszerezni egy-két egyedi nyári darabot akár a vízpartra, akár egy forró belvárosi estére, vagy a nyár fesztiváljaira.

Van a Kishusom elnevezésben valami ledérség, olyan fokú szabadosság, ami még bőven belefér, sőt, izgalmas is. Ahogy belépünk a Madách téri kolbászparadicsomba, a falon egy csábos, formás afrolány “cigizik” egy virslivel, míg egy maki együgyű fejjel rágcsálja ugyanazt a frankfurtit. A konyhában kolbászok sülnek, a fekete portára elhelyezett cégéren WossalaRozina neve áll, és lássuk be, Rozi azért elég sok mindent tett már hozzá a hazai gasztronómiai élethez. Jó érzéke van hozzá, vagány és határozott. Most a báréletből jól ismert Ódor Andrissal kooperálva csaptak a kolbászok közé, éppen a Barside mellett.

Brant Bjorkvasárnap visszatér Budapestre. A Kyuss dobosát utoljára 10 éve, a Kultiplex színpadán láthattuk főhősként itthon. Több évnyi próbálkozás után most végre sikerült visszacsábítani a fővárosba.

Hetente több alkalommal is a szokásos klasszikus filmekkel várnak a Budapest Rooftop Cinemában. Minden héten meglepetésekkel készülnek a Corvin Club tetején: hol egy elévülhetetlen klasszikus, hol egy vígjáték, hol egy kultikussá vált trash movie lesz terítéken.  Ezúttal a Micsoda  következik.