Vasárnapig még nagyokat izgulhatunk a 17. FINA világbajnokságon, akár a versenyek 4 helyszínén, akár egy szurkolói zónában vagyunk. Két versenyszám között pedig hajókázhatunk is: a Mastercard jóvoltából most kedvezményekkel – akár féláron – szállhatunk fel a Silverline városnéző járatára. A túra végén a Március 15. téren kötünk ki, ahol akár maradhatunk is: a Teraszon kialakított szurkolói központban élőben nézhetjük a meccseket, akár a kártyás fizetés után járó ingyen fagyink társaságában.

A Silverline sétahajója – ami most egyébként könnyen felismerhető a Mastercard molinóinak köszönhetően – másfél óránként egy kis kirándulásra indul a Dunán, a Március 15. térről (az első hajó délelőtt 11-kor, az utolsó este 9-kor indul a Dock 11-ről). A Mastercard és Maestro bankkártyát használóknak ez azért is jó hír, mert a vizes vb ideje alatt kedvezményesen (25%-kal olcsóbban) lehet jegyet váltani, ha ezekkel a kártyákkal fizetünk. Van egy másik opció is: ha a vásárlást telefonon intézzük, féláron juthatunk a jegyekhez. Innentől kezdve pedig 48 órán keresztül korlátlanul le- és felszállhatunk a hajóra, ami azért is előnyös, mert a menetidőbe illesztett városnézés után egyenesen a FINA két fontos versenyhelyszínének (Batthyány tér, Hajós Alfréd Uszoda) közelében kötünk ki.

Mivel egy 75 perces hajóútról van szó, mindenre gondoltak: az alsó részen egy büfét találunk, ahol finom falatokat vehetünk magunkhoz. Ami a panorámát illeti: a teraszra érdemes pozicionálni magunkat a szép kilátásért, sőt, itt egy izgalmas idegenvezetéssel is kiegészül a városnéző program. Mivel a hajó lassan halad el a nevezetességek mellett, alaposan szemügyre vehetjük (és sokszor lefotózhatjuk) például a Gresham Palotát, a Budai Várat, a Halászbástyát és a Parlamentet.

Az első megálló a Margitsziget, ahonnan a Hajós Alfréd Sportuszoda már csak pár lépés. De ha épp nem egy vizes vb-s versenyre igyekszünk, egy kis lazításra is kiszállhatunk, a következő hajóval majd folytatjuk utunkat. Legközelebb a Batthyány téren kötünk ki, ahol közelről beleshetünk a Dunán épített tériszonyt előhozó magasugró torony szerkezetébe, majd meg sem állunk a Petőfi hídig, ahol visszafordulunk.

Visszaérkezve a Március 15. térre a hajó ismét az Erzsébet híd lábánál köt ki. Itt található a Terasz (közvetlen a KIOSK előtt), amely a világbajnokság ideje alatt egy nem hivatalos szurkolói központtá változott. Azért annak van egy különleges hangulata, hogy a Duna partján követhetjük élőben az eseményeket, behűtött borok, BBQ marhaszegy, lazac steak-féle finomságok kíséretében. A Mastercard az itt letelepedő szurkolókra is gondolt: ha kártyával fizetünk az étlap két fogásáért, 10% kedvezményt kapunk, ha két pohár sört vagy fröccsöt választunk, a harmadik ajándék lesz. Ha így teszünk, még egy bónusz jár: egy gombóc ajándék fagyi lesz a jutalom.

A Teraszon a kiegészítő szórakoztatást sem aprózták el: fotófalat állítottak fel, ahol izmos vízilabdázóként vagy csinos szinkronúszóként pózolhatunk. Azon sem kell meglepődni, ha közeljövőben akár egy híres vízi sportolóval futunk össze a sörpadok között.

Ha lapul valahol egy Mastercard vagy Maestro kártyánk, érdemes tehát aktívan használni a héten, akár hajózni, akár finomat enni és inni szeretnénk.