Sokáig csak online rendelhettünk a Wonder Juice pazar kínálatából, amiben a mindennapos ebédmenü és változatos dzsúszok mellett a csapatépítés keretében végzett méregtelenítést is megtaláljuk. Szerda óta azonban egy valódi bolt is várja a vendégeket, így az egészséges nedűkhöz egyszerűbben hozzájuthatnunk. Az üzletvezető-tulajdonos Horváth Nikolettával a Károly körúton található üzletben találkoztunk, ahol csupa egészséges harapnivaló várt minket.

A vendéglátóipari végzettségű Nikoletta hosszabb külföldi munka után hazatérve gondolta úgy, ideje saját vállalkozásba kezdeni, és négy éve megnyitotta a Blanchir Főzőiskolát. Vendégséfek közreműködésével rengeteg cégnek szerveztek csapatépítőt, és az így kiépített kapcsolatrendszerre építve kezdték meg az egészségtudatos online étel- és italrendelést Wonder Juice név alatt, elsősorban nagyvállalatoknak. A cégeknek a catering szolgáltatások keretében hidegen préselt dzsúszokat, többfogásos ebédeket és igény szerint összeállított ételcsomagokat szállítanak.

A Wonder JuiceSzent Gellért tér mellett található termelőkonyhája mellett Nikolett mindig is szeretett volna saját boltot nyitni az egészséges étkeknek, de a céges megrendelések eléggé lekötötték a kapacitásaikat. Az ötfős vállalkozásban ő maga is folyamatosan dolgozik, fél 5-kor kel, és azt az egyszerű vásárló is megfigyelheti, hogy szívvel-lélekkel azonosul a munkájával.

A július 19-én megnyitott üzlet nem fedi le teljesen a Wonder Juice kínálatát, főtt ételt nem árulnak, viszont ősztől, a hűvösebb idő megérkeztével főzelékkel, levesekkel, toastokkal tervezik bővíteni a választékot. Jelenleg többféle vitamindús itallal hűsíthetjük magunkat a melegben, és bőséges reggelire is alkalmat keríthetünk. A reggeli kínálatban találunk például zabkásatálat minden jóval, fekete csokival, szuperélelmiszerekkel, banánnal, áfonyával, málnával, mogyoróval, kókuszcsipsszel, de energiagolyókat, tápióka- és chiapudingot is.

A brownie-t kivéve semmiben sincs cukor, agavésziruppal, datolyával és fügével édesítenek, valamint minden mandulatejjel készül. Kivéve a frappé, az üzlet egyetlen kávéja, amelynek speciális elkészítéséhez szükséges a laktózmentes tej. Ha már a mentességnél tartunk, kifejezetten vegán terméket is találunk: a vegan coolert a nyár kedvéért találták ki hidegen préselt grapefruitlével, jéggel, mentával és gyömbérrel, de kapható narancsos verzióban gojibogyóval, mangóval, chiamaggal és kurkumával is (1090 Ft/3dl). Szuperélelmiszerből bőséges a választék, kis üvegekben sorakoznak a pultnál.

Az üzlet büszkeségei, a hidegen préselt dzsúszok palackozva (990 Ft/4,5 dl), és helyben elkészítve is kérhetőek (890 Ft/3 dl). Utóbbiakból grapefruit-alma-narancs, görögdinnye-lime-menta és sárgabarack-narancs-alma kombinációk szerepeltek az aktuális, szezonnak megfelelő kínálatban. A palackozott dzsúszok jóval több összetevőt tartalmaznak, így eklektikusabb ízvilágot nyújtanak: a The Sun & The Sand a lime, eper, menta, őszibarack, alma, a Let’s glow az alma, menta, citrom, sárgarépa, lenmag, mangó, a Take me to the beach a lime, menta, zöld alma, uborka, gyömbér erejét egyesíti 4 és fél deciben. A levek textúrái egy fokkal rostosabbak a megszokottnál, de ezt csöppet sem bánjuk, természetesebbnek hatottak így. Kóstoltunk zöldséges verziót is, a Spring Greensben spenót, cukkini, kivi, alma, petrezselyem, uborka és még leveles kel is volt.

Akár egy étkezést is helyettesíthetnek a smoothie-k, amelyek közül az Energy boostot kóstoltuk meg. Ebben a banánt kicsit sötétebbre színezte a lenmag, egyébként datolya, vanília, mandulatej és guaranpor található benne (950 Ft/3 dl). A Superfood tropical mangó, narancslé, kardamom, lime, gyömbér, kurkuma, a Pure vitamin bogyós gyümölcs, banán, lenmag, acaibogyó por, céklalé kombinációját nyújtja. A nyári hűsítők között különböző teakoktélokat is árulnak, amiket nagyon finomnak és különlegesnek találtunk, és meg se tudnánk mondani, milyen fűszerek, gyümölcsök ízeit éreztük ki belőlük. A sencha, fehér, mate herba tea, zöld teás mojito tea három decije 950 Ft-ba kerül.

Nikolett nem ámít senkit azzal, hogy minden hozzávaló bio. Szerinte bár kezeletlen citrom, narancs és lime már kapható egyes boltokban, egy banánra vagy ananászra ráakasztani a bio jelzőt hazugság, mert az import során elkerülhetetlenek a vegyszeres kezelések. Mivel mindent megpucolnak a préselés előtt, szerinte felesleges erre kitüntetett figyelmet fordítani. A salátákhoz hozzáadott mikrozöldek és csírák viszont Kocsor Attila biokertésztől érkeznek.

A bolt már az utcán járva is feltűnik a sok zölddel és vendégváró kellékkel, nem véletlenül, hiszen az üzlet létrejöttében és a dizájn kialakításában a Bublatory virágbolt és a Molnár Lilly Dizájn segített. A falon dzsungelszerű tapéta zöldell, a pult felett lógó lámpákat Görömbei Zsófi készítette kis faspatulákból, szintén a természetesség jegyében.

UPDATE: A hely 2018 őszén bezárt.