Mondhatnánk, hogy a vizes vb árnyékában rendezik a következő napok budapesti programjait, csakhogy nem nagyon van árnyék. Ettől függetlenül lesz mit csinálni a kánikulában.

Csütörtök
Hétvégén már megkezdődnek a várva várt úszóversenyek is a 17. FINA világbajnokságon. Szurkolhatunk a férfi és a női vízilabdásoknak (ehhez ajánlunk pár tippet helyileg), illetve szombatig még a műugrók szaltóiban is gyönyörködhetünk.

A július 20-án nyíló, 2300 négyzetméteres Titanic kiállításon a látogatók több száz eredeti műtárgyat – bútorokat, ruhákat, ékszereket – tekinthetnek meg a híres hajóroncsból. Önálló magyar részleg is lesz, ahol bemutatják az 1912-ben elsüllyedt hajó magyar vonatkozásait is.Habár a Játszóház heti rendszerességű társasjáték estjei a nyáron szünetelnek, azért így sem maradsz játszóházazás nélkül.
Amellett, hogy a csapat több fesztiválon, rendezvényen is megfordul országszerte, Budapesten is játszhatsz velük. A következő lehetőség a Városligetben lesz csütörtökön, a Napozórét melletti kisebb tisztáson.A zenei újságíróból lett rockzenész 12 év után tér vissza Budapestre, méghozzá mindjárt új albumával. Azt nem tudjuk, szerveznek-e ismét tiltakozást ellene, mint ahogy tették ezt néhány évvel ezelőtt, de az biztos, hogy Marilyn Manson és kísérete friss lemezének legjobbjai mellett slágerparádéval is készül július 20-án.

Élvezd ki a nyári napsugarakat, a rövidnadrágokat, és menj fel csütörtökön a Botellón keretében Citadellára! A kilátás, a lágy szellő és mint mindig, a jó zene garantált. Ételt és italt tekintve vihetsz, amit csak gondolsz.
Péntek"Take You to The Sea” – vallja szerzeményeiről a 2015-ben alakult Belau. A formáció által megzenésített világában az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal.

A nyár egyetlen klubkoncertjét
az A38 Hajón adják.

A Tanz Global nevet viselő bulik korábbi népszerűsége nyomán tartják meg a negyedik felvonást. Ezúttal a PONTOON ad neki otthont.
Tom Select mellett Klayman és Soundbank pörgeti majd a lemezeket.

Az osztrák
A Caustic Fate és a csehországi Abyss, Watching Me vendégeskedik majd a Leander Kills társaságában a Barba Negra Track színpadán pénteken. Ez pedig minden bizonnyal a keményebb rockot kedvelők számára szerez nagy örömet.

Budapest talán legnagyobb szabadtéri bulija újra támad: a 90-es és 2000-es évek zenei szemetesében turkálva elszabadul, mert az éjjel soha nem érhet véget és ártatlan szemmel néz most ránk a hajnal. Meg egyéb közhelyek pénteken a Budapest Parkban.Szombat
A nappali partysorozat következő állomása a Napozónál lesz szombaton. A line-upot ezúttal Sobek, Captain Knuckles, a Monolit Freakin' Duo és a The Slum Vagabunds alkotja. Ráadásként pedig a Front Popup Theatre és a Freak Fusion Cabaret is kint lesz.

Aki tudja, mi az a galette, sőt ismeri a változatait, bizonyára megörült, hogy immár Budapesten is elérhető ez a fajta reggeli. Mert mi leginkább annak aposztrofálnánk. A francia morzsás pite rokona a szintén galette névre hallgató hajdinalisztből sütött "palacsintalepény", ami hajtogatása után négyszögesített körré válik, benne végtelenszám variálható feltéttel. Ezt a fajta sós étket és minőségi crêpe-et árulnak a nyár közepétől a Madách téren egy igazán pofás helyen, ahol próbáltak dizájnban és vizuálisan több geget is bevetni.

A 2016-os év egyik slágerét jegyző Serge Devant ibizai rezidenciájáról repül Budapestre, hogy elhozza a dalait a tánc szigetéről a Cruisin közönségének.

A napot JamesGrow indítja, őt követi Peter Makto, majd az Yvel & Tristan duó is érkezik a Cruisin boat party-ra.

Az idei évtől kezdve a Budapest Rooftop Cinema a hét több napján premier filmeket vetít a CorvinClub tetőteraszán a mozis bemutatókkal közel egyidőben – blockbusterek, képregényfilmek, a nyár várható legnagyobb sikerei a szabad ég alatt. Július 22-én a Valerian és az ezer bolygó városát nézheted meg.Öt remek pop punk, skate punk vagy csak punk zenekart sorakoztattak fel a DürerKertben, hogy végigbulizd az egész szombat estét és kicsit visszatekerd az időt a 2000 -es évek elejére.VasárnapNégy zenei formáció, egy közös cél.
Siklósi Örs, a Down For Whatever, a Dream Of Insomnia és a Gone With The Wind ezen az estén azzal az elhatározással áll színpadra vasárnap, hogy az eseménynek köszönhetően befolyó pénzösszeget egy nehéz helyzetben levő barátjuk támogatására fordítsák. A helyszínt a DürerKert biztosítja, a bulit az említett zenészek, a cél eléréséhez viszont a közönségre lesz igazán nagy szükség.A világszerte sikerrel turnézó Soweto Gospel Choir már a kezdetektől jelentős nemzetközi hírnévre tett szert. Magyarországon először lépnek fel, méghozzá vasárnap a SzabadTérSzínház meghívására, jubileumi turnéjuk egyik állomásaként.

Pest megyében maradván, most a Börzsöny felé vettük az irányt: először megálltunk Szokolyán, ahol hamisítatlan vidéki életérzés fogadott, csupán 50 percre a fővárostól. Ezt követően Királyrétre mentünk, ahol egy laza túrát tettünk, kisvasutaztunk, körbejártuk a halastavakat is. Tartalmas ebédünk után pedig hazafelé még megálltunk Verőcén, hogy az Ybl Miklós tervei alapján felhúzott Duna-parti falat is megtekintsük. Egynapos kirándulás ez, ám gyerekekkel, kezdő túrázókkal, természetszeretőkkel klassz útvonalat járhatunk be erre. Sétálva, kisvasúttal, sőt, akár Segway-jel is.

A cikk megjelenését a Bp2017 Nonprofit Kft támogatta.