Élmény

A Hófehérke hajótól a kabrió nosztalgiabuszig – nyári időutazás a BKK nosztalgiajárataival

Fotó : Vendéglő a KisBíróhoz
Vendéglő a KisBíróhoz
Bréking

Őszig még utazhatunk a BKK nosztalgiajáratain, két villamos-, egy kabrióvá alakítható busz- és egy hajójárat repíthet vissza minket a múltba.

Nyáron, egészen szeptember végéig indít nosztalgiajáratokat a BKK, melyekkel hétvégenként utazhatunk, vagy a Duna-korzón, vagy a termálfürdők környékén, vagy a belvárosban. A Duna illetve a Termál villamos mellett nosztalgiabusz és a Hófehérke névre hallgató hajó is gazdagítja majd a városi látképet. A Duna villamos a 2-es villamos vonalán közlekedik minden szombaton, a Termál villamos pedig vasárnaponként, a Szent János Kórház–Szent Gellért tér M–Rudas Gyógyfürdő–Szent Lukács Gyógyfürdő–Szent János Kórház  vonalon körjáratként, a nosztalgiahajóra pedig szintén szombatonként szállhatunk fel.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
A BKK a nyár elején mutatta be az Ikarus 630-as típusú buszt, amely kabrióvá is alakítható. A nyitott fedélzetű jármű a belvárosban és a Duna-part budai részén visz minket végig, ezen a nyáron még két alkalommal, a körjáratra augusztus 13-án és szeptember 10-én szállhatunk majd fel a Deák téren. A Nosztalgia-vonaljegy felnőtteknek 500, gyerekeknek 300 Ft. Bővebb információk itt.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest