Szőke Gábor Miklós szobrászművész alkotásai Budapest különböző helyein tűnnek fel a 17. FINA világbajnokság idején és egy-egy sportágat szimbolizálnak.

A vizes vb imázsfilmjében is szereplő vízi állatok a világbajnokság hat sportágához kapcsolódnak: a cápa az úszást, a polip a vízilabdát, a delfin a műugrást, a kékbálna a nyíltvízi úszást, az orka az óriás-toronyugrást, a formációba rendezett halraj pedig a szinkronúszást szimbolizálja.A DunaArénánál található szurkolói zónában a cápa, a bálna és a delfin lelt otthonra, a polip pedig a MargitszigetiFanZone-ba költözött a vizes vb idejére. A halraj a szinkronúszás versenyhelyszínén, a Városligetben található, míg az orka szobra a Batthyánytéren nyújt igazán impozáns látványt, hátterében a Parlamenttel.

„Az állatok és a sportágak a munkám során már korábban, több alkalommal is összekapcsolódtak, azt gondolom, hogy a teljesítmény, az őserő, az állatokban rejlő dinamizmus, mind-mind olyan jegyek, amelyek a sportok szimbólumává tehetnek egyes állatokat.” – mondta az alkotó.