Budapest

Mostantól online is vehetsz Budapest-bérletet

Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Tipton Eyeworks
Bréking

Első lépésben teljes árú és tanuló, félhavi és havi bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség.

Július 13-tól elindult a BKK online értékesítési rendszere. Kezdő lépésként egy személyazonosításra alkalmas, hazai vagy nemzetközi okmánnyal (eSzemélyi, vezetői engedély, útlevél, személyazonosító igazolvány, diákigazolvány) kell regisztrálni. Az egész hasonló elven működik, mint ahogy az jelenleg a jegyértékesítő automatáknál már megszokott: vagyis kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő terméket, illetve beállíthatjuk az érvényesség kezdő dátumát, majd a webes felületen kifizetjük. Ebben a vásárlási rendszerben csak bankkártyás fizetésre lesz lehetőség.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
A megvásárolt utazási jogosultság vizuális megjelenítéséhez egy internetkapcsolattal rendelkező okostelefon segítségével egy webes felületre kell belépni, melyet naponta egyszer frissítenünk kell. A webes felület csak a vizuális megjelenítést szolgálja, ezért fontos, hogy utazáskor az okostelefon mellett a szolgáltatás megvásárlásakor rögzített személyazonosításra alkalmas okmány is nálunk legyen, mivel ellenőrzéskor az utazási jogosultságot az okmány igazolja.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Aki a vásárlásnak ezt a formáját választja, annak semmilyen papíralapú bérletre vagy egyéb papír kinyomtatására nincs szüksége.  Az online felületen történő vásárlás esetén a számlák sem papír alapon készülnek, az így megvett termékekhez kizárólag elektronikus számlát adnak ki. Az ellenőrzés során a BKK jegyellenőrei az ügyfelek által – az utazási jogosultsághoz rendelt – személyazonosításra alkalmas okmányokat és a QR kódot fogják ellenőrizni.

További információk után errefelé lehet kutatni.