Mint tudjuk, a kisgyerekek rajonganak a vonatokért, hajókért és a közlekedési eszközökért, és vannak olyan emberek, akiknek felnőttkorában is megdobogtatja szívét egy oldtimer vasúti kocsi vagy vagy vintidzs kalauzegyenruha. Elsősorban nekik szól a „Keréknyomok” Külföldi Közlekedési Kitekintő a Földalatti Vasúti Múzeumban, de mindenkinek érdekes lehet, akit érdekel a történelem és a régi korok hétköznapjai.

A 121 éves Kisföldalatti egyik elhagyatott vágányán, a Deák Ferenc tér alatt működik a Földalatti Vasúti Múzeum, amelynek állandó tárlata Budapest közlekedésének múltját mutatja be. A Deák téri aluljáróban a BKK információs helyisége tulajdonképpen egy átjáró a múzeumba, amelynek bejáratánál eredeti, százéves vágányokon parkolnak elegánsan a szép állapotban megőrzött fa metrókocsik a századfordulóról.

Most viszont messzebbre is kitekinthetünk a múzeum időszaki kiállításán, amely 12 ország közlekedésének örökségét és változatos, utazással kapcsolatos csecsebecséit tárja elénk. A ma már retrónak ható közlekedési relikviák 11 ország 15 intézményéből, Bécs, Bergamo, Berlin, Brüsszel, Madrid, Manchester, Moszkva, Plzeň, Prága, Salzburg, São Paulo, Southampton, Stockholm és Sydney közlekedési vállalataitól és múzeumaitól érkeztek Budapestre.

Régi vonaljegyek Spanyolországból, antik térképek Ausztráliából és a magyar vintidzs járművek miniatűr verziói egyaránt megtalálhatóak a tárlaton, ahol megtudhatjuk, hogy nézett ki az első berlini villamos, vagy a hetvenes években az osztrák szolgálati sapkák. Feltárul az is, milyen volt ezeknek a városoknak a régi látképe, régi fotókon köszön vissza a bécsi villamos. Rácsodálkozhatunk a Brüsszelt átszelő favillamosokra, a stockholmi közlekedési társaság jelvényeire, és az első osztályon elérhető menüre a brit Southampton’s Eurostar fedélzetén. Érintőképernyőkön, videókon megismerhetjük a nemzetközi közösségi közlekedés történetének lényeges pontjait.Olyanfajta széles merítés ez, amelyet a közlekedési eszközök rajongóinak, vagy a történelem és az urbánus életforma iránt érdeklődőknek kötelező megtekinteni. A nemzetközi kiállítás kétnyelvű, így magyarul és angolul is megismerhető.