A New Yorkban élő Perlaki Márton szenzációs képeiből készült egy fotóriport a Vogue-ra. Perlaki maga is szorosan kötődik a fürdővilághoz.

Perlaki Márton a The Room magazin képszerkesztőjeként és fotósaként vált ismertté, első önálló kiállítása tavaly tavasszal volt látható a Capa Központban, a művész jelenleg New Yorkban él, a Vogue-nak készült sorozata pedig nem az első, amely nemzetközi magazinokban látott napvilágot, hiszen munkáit láthattuk már a Time Magazine, az M le Monde vagy a Holiday Magazin oldalain.

Budapest gyógyító fürdői minden korban sok látogatót vonzottak, Perlaki Márton szülei is egy fürdőben találkoztak először, így nélkülük ő sem, és ez a fotósorozat sem lenne. Gyerekként pedig őt is kedves emlékek fűzik a Gellért fürdő hullámmedencéjéhez, mely a szabadságot és az örömöt jelentette számára.

Fotóin édesanyját és annak barátait is láthatjuk, megörökítette az igazi nyugalom és ellazulás, valamint a gyógyulás pillanatait is, a mozgást és a mozdulatlanságot, a kékséget és a víz fölötti és alatti világot egyaránt. A teljes fotósorozat itt látható.