A Hotel President teteje még helikopterleszálló korában híresült el, de ma már helikopterek helyett például BBQ vacsorák, koktélos találkák és jógaórák landolnak a szálloda 29 méter magasan lévő, Intermezzo Roof Terrace nevű tetőteraszán. Nem véletlen, hogy a rooftopok ilyen felkapottak lettek az utóbbi időben: van abban valami izgalmas és exkluzív, ha az ember a városra lenézve, a Bazilika és a Citadella társaságában szürcsöli el a gin-tonikját. Délután 5-től este 11-ig szabad a bejárás, csak egy kártyát kell kérnünk a recepción.

Ahogy azt már régóta tudhatjuk, a Hotel President egy elegáns szálloda a Hold utcában, ám a hely egyáltalán nem csak emiatt érdekes, sőt, nem is kell szállóvendégnek lenni ahhoz, hogy emlékezetes időt töltsünk el az épületben. A szálloda legizgalmasabb része ugyanis mindenki számára nyitott: érte 29 méter magasba, a 8. emeletre kell felkapaszkodnunk. Ha megtesszük, a lábunk előtt heverő Budapest társasága lesz a jutalom: az Intermezzo Roof Terrace-ról rálátni a Parlamentre – naplementekor különösen érdemes errefelé figyelni –, Citadellára, Szent István Bazilikára, és tulajdonképpen 360 fokban mindenre, amit nem takar ki egy magasabb épület.

A tetőterasz régen helikopter-leszállópályaként működött, ám azóta a gépek átadták a helyet a párnázott kerti bútoroknak, látványgrillnek, bárpultnak, na meg a vendégeknek. Ahhoz hogy feljussunk, egész egyszerűen be kell sétálni a hotelbe és kérni egy kártyát a recepción (ingyenes), amivel aztán első körben az ötödik emeletre juthatunk fel, lifttel, majd itt egy átszállás után célt érünk a tetőn.

Innentől pedig szabad a pálya: lehet fotózkodni (van egy selfie-fal is, aminek a lelkes fotósai nyereményjátékba kapcsolódhatnak be), enni, sörözni, borozni, koktélozni, június 27-én pedig egy BBQ tematikájú vacsorába is becsatlakozhatunk. Különösen izgalmas dolog, hogy jógázni is lehet jönni a tetőre: Szappan Petra vezetésével havonta körülbelül kétszer terítik le az extrémebb órára nyitott jógik színes jógamatracaikat, hogy aztán az egyensúlygyakorlatok közben a Szabadság-szoborra fókuszálhassanak. Az élményfaktor magas, próbáltuk.

Igaz, hogy már tavaly is működött az Intermezzo Roof Terrace, de idén valahogy még élénkebb lett: alakítottak a dizájnon, aminek eredményeképp egy fiatalosabb közeg jött létre, ahova jólesik eljönni nyüzsögni úgy, hogy a lenti zsúfoltságtól tisztes távolban maradunk. Változott az étlap is, már mindent idefenn készítenek, egy látványgrillnél, legyen az hamburger vagy Rib Eye steak. Jöttek látványos koktélok, új programok, elmaradhatatlan raklapbútorok és napozóágyak.

Tény, hogy a magasélet mellé magasabb árfekvés is jár, de annyira azért mégse, hogy egy-egy különleges alkalommal ne engedhessük meg magunknak. Bejelentkezni mindenképp érdemes, a programokat nyomon követni szintén, ugyanis nagy tervek vannak még készülőben.