Élmény

Júniusi programajánló

Fotó : Bódis Krisztián / We Love Budapest
Júniusi programajánló

Elképesztően erős programfelhozatallal támad a nyár: júniusban annyi esemény lesz Budapesten (és környékén), hogy a rezsiköltség az ilyenkor szokásosnál is alacsonyabbnak ígérkezik, mert ezen programok alapján alig-alig tartózkodsz majd otthon.

Koncert
Fél év kihagyás után június 10-én újra Budapesten látható a Wellhello, friss dalokkal, megújult show-val, öt kisváros tűzijáték-készletével, a legkorszerűbb technikával.
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Egy régi ismerős, a kanadai Danko Jones tér vissza hosszú várakozást követően Budapestre június 14-én, hogy az A38 Hajó fedélzetén megmutassa: új lemezével, a Wild Cattel csak úgy kicsattan az energiától.
Az új Mastodon album március végén jelent meg Emperor Of Sand címmel, ennek örömére a Brendan O’Brien producerrel rögzített friss anyaggal – 6 év elteltével – újra Magyarországon játszanak.
Green Day
A Good Charlotte tekintélyes, hatlemezes diszkográfiát tudhat maga mögött, és a már említett slágerek mellett biztosan sok újdonságot is hallhatsz majd tavaly megjelent albumukról június 17-én a Budapest Parkban.
Június 18-án Green Day és együttese a Papp László Sportarénában csap a húrok közé. A zenekar legutoljára még2005-ben járt Budapesten, az American Idiot koncertturné kapcsán.
Az Anthrax a nyári szezon első heteiben, június 21-én érkezik ismét Budapestre, ahol ezúttal a Barba Negra Track szabadtéri színpadán játszanak, az elmúlt 35 év legnagyobb slágerei közül válogatva.
Nagyszabású, közös megemlékezés lesz a nemrégen elhunyt Chris Cornellre június 23-án. Az A38 Hajón többek között koncertekkel, beszélgetésekkel, és videóvetítésekkel idézik fel a grunge-legenda emlékét.
Foo Fighters lenyűgöző életművel rendelkezik, az eddig megjelent 8 albumuk a világ szinte összes országában arany- és platinalemez státuszt ért el. Nem csoda, hogy június 26-ai budapesti fellépésük az idény hazai koncertszenzációja.
Öt év után kanyarodik a Bëlga turnébusza Óbuda felé: a Kobuci Kertben lökik majd a szöveget a fiúk június 30-án. 
Buli
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Idén egy lehelettel nagyobb, flottabb és még programdúsabb Kolorádó Fesztivált csinálnak Nagykovácsiban június 7-től. Az esemény kiegészül építő sátortáborral, plusz egy nappal, plusz helyszínekkel, profibb kempinggel és gördülékeny közlekedéssel. 
A Neonhullám június 9-én ismét beveszi a Toldit, felvonultatva a hazai synthwave krémjét. A bulin a 80-as évek hangulatát idéző, neonízekben úszó szintizenével megelevenedik majd a VHS-korszak.
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Június 10-én az ország legjobb freestyle és hiphop táncosai az Ötkertben gyülekeznek, aznap rendezik ugyanis a 400 000 Ft összdíjazású Ötkert Absolut Battle versenyt.
Alle Farben május 19-ei fellépése betegség miatt elmaradt, az új időpont június 15. A másnapi munkanapra való tekintettel korai kezdéssel, de azok kedvéért, akik hajnalig buliznának, szokásos, kora reggeli zárással készülnek az Akvárium Klubban.
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Jay Lumen volt az első hazai producer, akinek szerzői albumáról minden dal toplistás lett. A hazai nagy rendezvények mellett világhírű, legendás klubokban is megfordul, június 16-án viszont itthon fog, méghozzá a Corvin Clubban.
Budapest nyárindító dubstep / riddim / trap rendezvényének következő fellépője a Never Say Die kiadó egyik ismert figurája, P0gman lesz a Dürer Kertben június 22-én.
Fesztivál
Hey, June!
  • 2500-3900 Ft
  • Weboldal
  • 2017.06.07. 20:00:00 - 2017.06.20.
  • Müpa
  • 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
Az előző évekhez hasonlóan idén is minden generációból a műfaj legjava – az Európa Kiadó, Szeder, a The Qualitons, valamint a Jónás Vera Experiment – érkezik június 7. és 19. között a Müpába a Hey, June fesztiválra.
A budapesti központi helyszínen, a Vörösmarty téren és a térbe torkolló utcákban közel 200 pavilonban több mint 200 hazai és határon túli kiadó mutatja be, és árusítja könyveit az Ünnepi Könyvhéten június 8. és 12. között. 
Idén már három napon át tart a Judafest Utcafesztivál, amely ebben az évben is a Kazinczy utca és környékének ritkán látott arcát mutatja meg. A nyitottságot és sokszínűséget hirdető fesztivál idei díszvendége Európa lesz.
A tavaly megismert új helyszínen, a Városliget szomszédságában található Dürer Rendezvényházban vár idén is a testi-lelki-szellemi egészség hazai rendezvénye, a 14Napfényes Fesztivál június 11-én.
A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a korszak egyik szimbólumává vált Budai Ifjúsági Park. A legendás szabadtéri szórakozóhelyre emlékezve koncertsorozat indul, elsőként a Piramis fellépésével június 15-én.
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
2017 nyarán néhány hétvégén újra birtokba vehetik a budapestiek a Szabadság hidat. Itt az első felvonás: június 17-én koncertekkel, vetítésekkel kezdetét veszi a Szabihíd projekt, egy olyan urbanisztikai, köztérfejlesztési kísérlet, ahol a 2016-os spontán hídfoglalást megpróbálják a városi mindennapok részévé tenni.
Ladyfest egy olyan fesztivál, amely kizárólag női előadókról szól. A programokat illetően koncertekre, beszélgetésekre, filmvetítésekre és előadásokra lehet számítani, június 17-18-án.
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A Total Dance Festival belépő a ’90-es évekbe, már ami a nagy slágereket és a divatdiktátor zenekarokat illeti. Június 17-én olyan fellépőket hoz el, mint a londoni Five vagy a 2 Unlimited, a magyar kedvenceket pedig többek között a Betty Love és a Splash is képviseli.
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Több mint 300 múzeum és kiállítóhely, csaknem 2000 program nyolc órán át – ez vár június 24-én a Múzeumok Éjszakáján, melyen idén is lesznek koncertek. 

Gasztro
Az újbudai Gárdonyi tér kétnapos minifesztiválnak ad helyet június 8-án és 15-én. A Gárdonyi Piknik elnevezésű rendezvény koncertekkel, workshopokkal, közös evés-ivással készül.
A Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón hazánkban még sosem látott buborékos választékkal találkozhatsz. Több mint 30 magyar és 40-nél is több nemzetközi pincészet több mint 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora vár  június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Június 10-11-én, mindkét nap 10 órától sötétedésig italokkal, gasztronómiával, kézműves kiállítással és vendégborászokkal várják látogatóikat az etyeki Újhegy pincészetei, plusz kézműves házai többek között sajttal, sonkával, süteményekkel. A kulturális élményről Dresch Mihály ifj. Csoóri Sándorral, Berecz István és a BaHorKa Társulat gondoskodik.
Belvárosi Sörfesztivál
Itt a tökéletes alkalom, hogy megízleld Spanyolország konyhaművészetének miniatűr műremekeit: június 15-én jön a Tapas Világnapja. Hogy ne kelljen a kóstolást egy napba sűrítened, június első két hétében a budapesti spanyol éttermek mindegyike ajándék falatokkal kedveskedik a fogyasztás mellé, ahogyan az Spanyolországban szokás.
A június 15-ei Belvárosi Sörfesztiválra a legjobb hazai és import sörök jönnek, ráadásul nemcsak sörből, street food-ból is lehet válogatni. A fesztivál ingyenesen látogatható, csak a fogyasztáshoz szükséges fesztiválpoharat kell megvásárolni.
Mozi
Június 12-én indul a Budapest Rooftop Cinema 5. évada. Idei újdonságként ettől a szezontól premierfilmeket is láthatsz a Corvin Club tetején.
Partiscum Csillagászati Egyesület a TIT Budapesti Planetáriumának időszaki, és remélhetőleg nem végleges bezárása miatt Planetárium-búcsúztatót szervez június 17-én. A 16:00 órakor kezdődő vetítés 50 perces lesz.
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A jóképű és sikeres Edward Lewis üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant. Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek – ez ugye a Micsoda című klasszikus, melyet június végén a MOMKultban vetítenek.
Kiállítás
Karl-Heinz Adler a német absztrakt művészet jelentős alakja. Nagyívű életművét a Kassák Múzeum és a Kiscelli Múzeum a magyar képző-, illetve építőművészettel összefüggésben mutatja be júniustól. 
Júniusi programajánló
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Szakmai programokon, tárlatvezetéseken, sétákon keresztül ismerhetik meg a résztvevők június 10-én a műtárgyak rejtélyes és izgalmas világát. Az értékbecslést végző helyszínekre bárki elhozhatja örökölt vagy régóta dédelgetett kincseit, értékeit, hogy szakértőktől kapjon választ kérdéseire.
Elliott Erwitt: Retrospektív
Capa Központban június 15-étől látható kiállítás a világhírű fotográfus több mint fél évszázados munkásságába nyújt betekintést. Elliott Erwitt megdöbbentő szituációkat és hétköznapi pillanatokat egyaránt megörökítő képeit gyakran szarkasztikus stílusa teszi sajátossá és összetéveszthetetlenné.
Az El nem kötelezett művészet – Marinko Sudac gyűjteménye az egykori Jugoszlávia nonkonformista művészeti közegeinek kialakulását mutatja be regionális kontextusban, Lengyelországgal, Magyarországgal és Csehszlovákiával együtt vizsgálva. A június 25-ig látható kiállítás elsősorban a csoportos művészeti tevékenységekre, illetve azoknak a különböző közegekben betöltött szerepére fókuszál.
Színház
Pintér Béla darabjában napjaink morális és etikai problémáit foglalja össze egy előadásba,n a korrupciótól a családok széthullásáig. A Szívszakadtig című produkcióban Thúróczy Szabolcs főszereplésével egy szívátültetés kerül a középpontba.
Júniusi programajánló
Fotó: katonajozsefszinhaz.hu
Alekszandr Puskin terve, hogy megírja Borisz Godunov című nagy, az orosz nemzeti történelem emlékezetes eseménysorozatát feldolgozó tragédiáját, csak részben sikerült. A mű elkészült ugyan, de nem nagy, nemzeti tragédia lett, helyette káprázatosan szellemes, fordulatos és meglepően modern mű született: a darab ironikus hangvétele, a hatalomért folytatott harc cinikus gesztusai nem engedik, hogy könnyet hullassunk a szereplők sorsa fölött. Zsámbéki Gábor rendezésében a Katonában látható a darab.