Nem csupán a kertmozik nyújtanak szabadtéri filmvetítési lehetőségeket Budapesten, hanem a Budapest Rooftop Cinema is, amely – mint a neve is mutatja – tetőteraszra kihelyezett óriásvásznon adja a filmtörténelem klasszikus alkotásait, ettől a szezontól kezdve több újítással.

Az ötödik születésnapját ünneplő Budapest Rooftop Cinema harmadik esztendeje viszi a filmjeit nyáron a CorvinClub tetőteraszára, ahol a klasszikus filmeket – leginkább naplementekor – nem mindennapi látványvilág kíséri. Az idei évad megannyi újítással kezdődik majd június 12-én: a másfajta rendszerre való átállás lehetővé teszi, hogy mostantól nemcsak időtálló klasszikusokat, hanem premierfilmeket is műsorra tűzzenek.

A heti program úgy fog kinézni, hogy hétfőnként kultikus filmekre lehet beülni (a nyitányon a Donnie Darkót vetítik), keddenként Magyarok a háztetőn címmel új sorozat indul, melynek keretében összesen 14 alkotást nézhetsz meg a kortársaktól (Coyote, Kincsem, Brazilok, A martfűi rém) kezdve a örökzöldekig (például Tizedes meg a többiek, Szegénylegények, Szaffi). A vetítéseket 30 perces kedvcsináló, kulisszatitkokkal teli beszélgetések előzik meg, melyekre vendégeket hívnak, többek között rendezőket, színészeket, vágókat.

Szerdánként és péntekenként a premierfilmeké a terep, június 29-től csütörtökönként pedig a FranciaIntézet szervezésében a French Rooftop Cinema keretein belül kortárs és klasszikus francia filmekre lehet ropogtatni a kukoricát. A filmek (a magyarok is) eredeti nyelven, angol felirattal mennek majd le. Ettől a szezontól lehetőség lesz elővételben online jegyet váltani, ami gyorsabb és biztos bejutást jelent a vetítésekre, melyekre 900 forintért vásárolhatók belépők.