Nem először, és talán nem utoljára történik meg, hogy a MagNet Bank egy vendéglátóhellyel társulva nyit fiókot, ezzel közelebb hozva a "piszkos anyagiakat" a mindennapi élethez és emberekhez. A közösségi koncepció szimpatikus, az pedig még inkább, hogy most a hazai kistermelők alapanyagaiból gasztronómiai örömöket kisütő Farmbistrót választották ehhez partnernek. A Gárdonyi téri üzlet tágas, világos, természetközeli és csak nagyon diszkréten jelenik meg benne a pénzügy. Hivatalszag helyett kávé-, grillszendvics- és süteményillat tölti meg a levegőt.

A Házikóból kinőtt Farmbistrót azért kedveljük, mert a finom levesek, szendvicsek és sütemények mögött tudatos és szerethető koncepció áll: város és vidék összekapcsolása. Értjük ezalatt, hogy közvetlenül hazai kistermelőktől szerzik be az alapanyagokat, amelyekből aztán zöldséges vagy húsos batyuk, quiche-ek, szendvicsek vagy gyümölccsel halmozott desszertek sülnek ki. Ez két okból kifolyólag is jó: azzal, hogy kistermelőktől vásárolnak, szerte az országban, vidéket fejlesztenek, azzal pedig, hogy ezt nekünk továbbadják, lehetőséget biztosítanak rá, hogy mi is így tegyünk. Mindezt úgy, hogy közben ételünk és italunk minden hozzávalójáról tudjuk, pontosan honnan és kitől származik.

A Dembinszky utcai üzletet már alaposan feltérképeztük, és megörültünk a hírnek, hogy újabb egység nyílik, most Budán. Aztán a dolog vett egy másik izgalmas fordulatot: kiderült, hogy egy közösségközpontú társulásról van szó: a Bartók Béla úton a MagNet Bankkal együttműködve és egymást kiegészítve üzemelnek majd. Ez nem az első ilyen kezdeményezés a bank részéről: két éve a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között az Ecocaféval közösen alapították meg "közösségi bank és kávézó" fiókjukat.

Ezeket a vállalkozásokat összeköti a felelősségtudat és a fenntartható fejlődési lehetőségek keresése, és szimpatikus dolog, hogy mindez ilyen kellemes hangulatú kliens- és vendéglátóterekben működik közös koncepcióként. A bank egész diszkréten van jelen a Balassi és a Bartók Béla úti egységben is, de azért könnyen elérhető: itt a helyiség végében levő asztaloknál, valamint két zárt ajtó mögött bonyolíthatjuk le az üzleti megbeszéléseket.

Persze a banki szolgáltatás igénybevétele nem kötelező belépő, senki nem fog ferde szemmel nézni ránk, ha a betétlekötés helyett inkább csak egy pohárdesszertben, bio gyümölcslében vagy egy pohár kávéban merülünk el. A két fél ugyan egymást erősítve, de amúgy külön üzemel, a bisztrónak például a nyitvatartása is hosszabb. Lényeg a lényeg: üdv a Bartókon, Farmbistro!

Cím: 1111Budapest, Bartók Béla út 32.