Ellátogattunk a CutiePie édességbüfébe csillapítani szénhidrát- és cukiságéhségünket. Édes krémekkel, öntetekkel és egyéb nyalánkságokkal elhalmozott gofrikat, waffleket és tejespitéket kóstoltunk. Jutott azért a sós ízekből is: megízleltük az itthon még kevéssé ismert pizza-waffle-t.

Ha elegünk van a rossz időből, a mindenmentes édességekből, és testünk is tolerálja a cukrot-lisztet-tejet, akkor a Ferenc körút 36. alatt megbúvó, februárban nyílt CutiePie jó helyszíne lehet a "bűnözésnek". A finomságdoboznak becézett gofrizó vállaltan dobja le a cukiság- és szénhidrátbombát. Azoknak szól, akik imádják a habos-babos, mindenféle nyalánksággal megszórt felturbózott édességeket. Ádámot és kis zöld édességbüféjét a japán kawaii cukistílus ihlette meg. Amennyiben betérünk hozzá, három alapédesség közül válogathatunk: folyós-keverős tésztából készült klasszikus gofri, tejespite, mely a ház specialitása és kelt tésztás belga waffle. A legtipikusabb kérés a banános-nutellás gofri, a környékről érkező törzsvendégek kedvence a tejespite.

Amint megvan az alap, elkezdhetjük emelni a cukiságtéteket: feltétnek választhatunk túrókrémet, tejszínhabot, pudingot, gyümölcsszószt, mogyoróvajat, nutellát, lekvárt, fagyit. Következhet az édességtorony teteje a gyümölcsökkel és a mindent megkoronázó szórásokkal. Jöhetnek az aszalt és kandírozott gyümölcsök, a magvak, a tejkaramella, a zabkeksz, a mézes puszedli darabkái, a roletti, a mesekekszek, piskótatallérok és talán a legszürreálisabb retróságok: a zizik, drazsék és habcukrok.

Ha szemünk még nem telt volna el a látványtól, überelhetjük az egészet mézzel, csoki-, karamell- vagy áfonyaöntettel. A sós ízek kedvelőinek a CutiePie egy külföldön már jól ismert különlegességét, a hajtott pizza-wafflet készíti Ádám, az olasz ételre jellemző feltétekkel, amelyek itt töltelékként működnek a sült tésztalapok között. Öblíthetünk gyümölcsturmixokkal (750 Ft/3 dl): közülük a mangó, licsi, passionfruit és kumkvat ízűeket érdemes kiemelni. Egy gofrit feltéttel, egy-egy gyümölccsel, szórással és öntettel bő ezer forintért már megkapunk. Szűnni nem akaró cukoréhségünket krémes-csavaros matchateafagyival is csillapíthatjuk.CutiePie BudapestFacebook
Instagram

Cím: 1092 Budapest, Ferenc körút 36.
Nyitvatartás:
hétfő - szombat: 11:00-20:00, vasárnap: zárva