Shopping

Ha a két Firpo testvér összefog… – bemutatta új sörét a Hedon

Fotó : Szabó Gábor / We Love Budapest
Ha a két Firpo testvér összefog… – bemutatta új sörét a Hedon

Ahogy a filmben, úgy a hűtőben is egymásra találtak a Firpo testvérek: a Hedon ugyanis csütörtökön prezentálta Charlie kistesóját, Johnny-t. A balatonvilágosi székhelyű sörfőzde legújabb terméke a nagy testvérhez hasonlóan állítólag hagymás bab mellé csúszik a legjobban.

A vándorfőzdeként indult Hedont Németh Antal és Elek Zoltán alapította. Hamar kinőtte magát a vállalkozás: a vándorlásból állandóság és egy komoly arzenállal bíró sörfőzde lett Balatonvilágoson. Termékeik azóta országos hírűek lettek, a Vertigóval, a Helmuttal vagy a Charlie Firpóval bizonyára sokan találkoztak már egy-egy világmegváltó sörözés alkalmával.
Fotó: Norbert Juhász / We Love Budapest
A Bud Spencer, Terence Hill duó magyarországi népszerűségét kihasználva csapott le a Hedon az …és megint dühbe jövünk című klasszikus két fiktív karakterére, a pofonosztásban és kártyázásban (is) kiemelkedő teljesítményt nyújtó Firpo testvérekre.
Fotó: László Balkányi / We Love Budapest
Így született meg a Bud Spencer által megformált nagydarab kamionsofőrre utaló Charlie Firpo nevet viselő sör, mely egy igazi amerikai rozsos pale ale, erőteljes ízzel és vöröses színnel. Nem véletlenül töltik 0.66-os üvegbe, tehát jó nagy adag hagymás bab kell mellé, hogy ne üssön ki rögtön.
Fotó: László Balkányi / We Love Budapest
Csütörtökön nem az árvaház, hanem az Aznap adott otthont Charlie öccsének, Johnny Firpónak a bemutatkozó estjére. Ugyan feleakkora méretű üvegből (0.33) kortyolható, de ugyanolyan ütős lett, mint a bátyja, címkéje pedig mi mást, mint a pisztáciát idézi. A Johnny Firpo és Charlie Firpo sörök piacra dobásával egyébként megalkották a Firpo Corporation márkát, hogy kiszolgálják két Firpo testvér rajongóit.
Fotó: László Balkányi / We Love Budapest
A Johnny egy ale típusú sör, frissebb és könnyedebb, tehát igazi nyári hűsítőt kreáltak nekünk, amit flipperezéshez ajánlanak. Aztán csak óvatosan majd a pultossal való fogadással, mert 4.8%-os alkoholtartalma miatt aligha bírsz többet meginni, mint ő csapolni.