A februári kezdeményezést sokan nagy lelkesedéssel fogadták, így az egyesület most egy grafikai pályázatot is meghirdetett.

A Valyo szeretné idén nyáron a Szabadság hidat ismét megnyitni a városlakóknak, így akár minden nyári hétvégén Budapest spontán találkozóhelye lehet a híd.

Az elmúlt egy hónapban elkezdtek dolgozni a technikai feltételeken is, a megnyitás elől pedig egyelőre a fővárosi önkormányzat sem zárkózott el. Az egyesület nemrég kérdőívek kitöltésére buzdította az embereket.

Sejtettük, hogy sikere lesz, de semmiképp sem számítottunk ekkora túláradó lelkesedésre. Egészen elképesztő ötletek is jöttek a jövőre nézve, nekem az egyik kedvencem a szappanbuborék-fújó verseny, amit egészen biztosan meg is szervezünk.” – mondta el Tömör Miklós, a Valyo koordinátora. – Bárkit szívesen látunk a csapatban, akinek van valamilyen ötlete és hajlandó azt meg is valósítani.” – tette hozzá.

A kérdőívek után most egy grafikai pályázatot hirdettek meg, itt nem az eseménynek kell tehát plakátot és matricát tervezni, hanem a híd megnyitásáért folyó kampánynak. A pályázaton bárki indulhat, a leadási határidő április 1. A fődíj egy önálló kiállítás a győztes saját műveiből, az első három helyezettet meg is valósítja a Valyo, míg az első 20 helyezést elérő művekből pedig egy külön kiállítás lesz. A teljes pályázati leírás itt található.