Élmény

Hétvégi programajánló (03.16–19.)

Fotó : László Balkányi / We Love Budapest
Gül Baba utca

Ha hashtagekkel kellene bemutatni az előttünk álló hétvégét, így nézne ki: #stpatrick #észtország #bor #techno #rockabilly #happyhardcore #madmax #house #piac #lukasgraham.

Csütörtök
Legókból készült alkotások között megnézheted a világ legnagyobb felépített Titanic-modelljét, illetve több mint 100 másik, LEGO-kockából alkotott építményt. Játékzóna, ismeretterjesztő mozi és még sok-sok más program vár 3000 négyzetméternyi területen a Kocka Kiállításon.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Az Akvárium Klub lesz az első állomása az egyébként négy napon át tartó bulisorozatnak. Egész estét betöltő koncertek (The Clan, Firkin, Jolly Jackers, The Travellers’ Company), nyereményjátékok, zöld-szelfi, és természetesen St. Patrick Nap elengedhetetlen kellékei: fekete és arany színű folyékony nedű gondoskodik majd a hangulatról. A felvonulás vasárnap lesz. 
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A hét végén ér véget a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ ingyenes kulturális programsorozata, a Capa pop-up. Az utolsó két estén is érdemes minél előbb érkezni a Nagymező utcába, március 16-án este 18 órától Sztalagmit című esten Röhrig Gézától, a Saul fia főszereplőjétől kérdez Ágoston Zoltán.
Az októberi Budapest Showcase Hub egyik legkiemelkedőbb produkciója, az I Wear* Experiment visszatér Budapestre, ezúttal egy kifejezetten impozáns line-uppal körítve a Kuplungban. Észtország egyik legígéretesebb elektronikus popzene-formációját láthatod ott.
Péntek
VinCE Budapest Wine Show 2017
Közel 200 kiállító több mint 1000 borát kóstolhatod meg a VinCE Budapesten egyetlen napijeggyel, az ötcsillagos környezethez illő sétáló kóstolón. A kiállítás mellett ültetett borkóstolókon – mesterkurzusokon – és workshopokon vehetsz még részt a Corinthia Hotelben.
Objekt, azaz TJ Hertz egyike a maximalistább zenészeknek: alig 30 éves, de egy évtizeden át hangolta a mixtechnikáját, aminek nyomán úgy képes ugrani tempók és műfajok között, hogy két perccel később felmerül a kérdés: hogyan is jutottunk el onnantól idáig, teljesen észrevétlenül? Kiderül pénteken a LÄRM-ben.
Fotó: Tamás Kőrösi / We Love Budapest
Egy nagy Mystery Gang party lesz pénteken az A38 Hajón ebből EP-bemutató koncerttel, vendégbandákkal, pin up lányokkal és mindazzal a vidám charme-os őrülettel, vagyis mindennel, ami csak a rockabilly világa.
Fotó: László Balkányi / We Love Budapest
A GMK-ban folytatódik a Total Rush partysorozat, mely Budapest egyetlen olyan bulisorozata, mely a ’90/2000-es évek gyors, kemény és euforikus tánczenei irányzatait eleveníti fel, mint a happy hardcore, a rave, a hardtrance.
Szombat
A Bűvös Óceán című interaktív kiállításon egy képzeletbeli tengermélyi utazásra hívnak. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolhatsz be, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságodat.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Maratoni program csak őrülteknek, vagy Őrült Max rajongóknak:  a három klasszikus Mad Max-film, plusz egy meglepetés film egy este alatt, egy jeggyel a Bem Moziban. Az 1.500 Ft-os jegyárért mind a 3+1 alkotás megnézhető.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Eddig sem tolták túl a születésnapos szöveget a szervezők, most sem fogják. Úgyis összejön mindenki megölelgetni egymást és fellazítani a finommotoros képességeket mindkét pult előtt a LÄRM harmadik szülinapján. 
basszus és a tört ütem atyjai, élő legendák, akik a ’90-es évektől a legnagyobb hatással voltak a globális elektronikus zenei mozgalomra. Fabio & Grooverider, a Total Science, a legendás MC Dynamite és a Rewind hősök társaságában élvezheted újra az igazi drum and bass-t szombaton a Corvin Clubbban.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Finnebassen a norvégok első számú house zenei exportőre, aki a hazai közönség számára sem ismeretlen, hiszen több telt házas buli köthető a nevéhez. Zenei stílusát a könnyed, finom dallamok és erős basszusok jellemzik, melyekkel gyorsan belopja magát a közönsége szívébe – minden bizonnyal ez történik majd szombaton a TEREM-ben is.
Vasárnap
kiskertpiac a városi kertészek, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere. Vasárnap többek között növény- és virágárusok, fűszernövények, virágdekor, különleges gasztronómiai termékek, vintázs hangulatú dekorációk, matiné programok, workshopok várnak.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? A Király utcai Gardrób Közösségi Vásáron eladhatod megunt cuccaidat, vagy megvásárolhatod másokét.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
A Pata Negra már évek óta a spanyol gasztronómiát kedvelők egyik kiemelt helye. A két tulajdonos most beszerzett Barcelonából egy faszenes sütőt, és épített köré egy komplett éttermet. Az El Asador de Pata Negra spéci sütőjében Spanyolországból származó húsok, tengeri herkentyűk, de még desszertek is megfordulnak.
Lukas Graham, az énekesről elnevezett dán zenekar a 7 Years című dallal robbant be az egész világon. Az európai turné 2017 februárjában vette kezdetét, a magyar rajongók március 19-én láthatják a bandát a BudapestArénában.