Új látványtervekkel lepték meg az úszó-vb szervezői a nyilvánosságot: tulajdonképpen a Városligeti-tóban fognak szinkronúszni.

A napokban a 17. FINA vizes világbajnokság szervezői megmutattak néhány látványtervet a honlapjukon, amelyek segítenek abban, hogy elképzeljük a július 14-22. között zajló szinkronúszó versenyszámok helyszínét a Városligetben. A tervek szerint két mobilmedencét építenek a Városligeti-tó medrébe, melyek közül a versenymedence két lelátót is kap, továbbá látható egy fogadótérszerűen kiszélesedő híd is. A "szinkronúszó-szigetek" lelátóin 5000 néző foglalhat helyet.

A szürreálisnak tűnő látványt sokan kétkedve fogadták, de a világbajnokság szervezőitől megtudtuk: a látványtervek közel véglegesek, az alapkoncepció elfogadott. Az építkezés március közepén kezdődik, a tesztüzem pedig június közepétől indul. Először fordul elő, hogy világbajnokságon szinkronúszást nem arénában vagy stadionban rendeznek. A helyszínválasztást a Hősök tere és a Vajdahunyad vára környezetének csodás látványával indokolták, melyben a több millió televíziónéző is gyönyörködhet.