Mint ahogy azt az elmúlt években is, idén is világszerte megünneplik Bach születésének évfordulóját, ingyenes koncertekkel.

Harmadjára rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek elnevezésű programsorozatot, amely sokakhoz hozhatja közelebb a komolyzenét. Ezen a március 17-19-i hétvégén Budapest belvárosában is több helyen Bach szól majd. A kezdeményezés már világszerte elterjedt, minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén kiváló zenészek ünneplik a zeneszerzőt ingyenes koncerteket adva aluljárókban és más nyilvános helyeken. Zenéjét ajándékként adják át a közönségnek, ezáltal remélhetőleg megkönnyítik a belépést a klasszikus zene birodalmába.

Az Amerikától Ázsiáig számos országban évenként megrendezésre kerülő koncertekhez Magyarország 2015-ben csatlakozott. A rendezvény sikerén felbuzdulva idén, március 17. és 19. között Budapest belvárosában olyan helyszíneken hallgathatunk Bach-ot, mint a Nagyvásárcsarnok, az Astoria és Kálvin téri aluljáró, a Szimpla Kert vagy a Fővárosi Állat- és Növénykert főtere. A cél, hogy Budapest forgalmasabb köztereit, aluljáróit és bevásárló központjait újra elárasszák Bach zenéjével. Részletes program itt.