Élmény

Hétvégi programajánló (02.16–19.)

Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Hétvégi programajánló (02.16–19.)

A gitárzenészek valamiért elkerülik Budapestet az előttünk álló napokban, úgyhogy aki zúzdára vágyik, az hagyja el a várost. Akit viszont a dübörgő basszusok, a sörök vagy a kávék hoznak lázba, mindenképp maradjon.

Csütörtök
2017. február 16-án először lép fel Magyarországon az amerikai Tanner Petulla, ismertebb nevén Getter, aki nagyjából 2010 óta az egyik legmeghatározóbb alakja nemzetközi basszus zenei életnek.
“Szépet álmodom” címmel nyílik kiállítás daganatos és fogyatékkal élő gyermekek műveiből a Magyar Nemzeti Galériában. A több mint száz rajzot és festményt, valamint több tucatnyi kézzel készített egyéb alkotást (pl. kisbútor, szövött szőnyeg) bemutató tárlat február 16. és 25. között tekinthető meg.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A nagyzenekar, amelyik évente egyszer koncertezik, ezúttal a Toldi moziban fog játszani csütörtökönAjtai Péter, aki az európai improvizatív és kreatív zenei színtér prominens figurája, a nagy sikerű GNU limóskoncert után ezúttal Peter Problem formációjával lép fel.
Péntek
Február 17-én a 2016-os év egyik legfelkapottabb deep house, tropical house DJ/producere, a Lost Frequencies érkezik a Hello Babybe. A 23 éves fiatal belga tehetség nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az ’Are You With Me’ vagy a ’Reality’.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
A New York Bagel tisztességesen telepakolt szendvicseit falatozva egy percig nem kérdőjelezi meg az ember, miért olyan népszerű ez a pékáru a tengerentúlon. Amikor beleharaptunk a krémsajttal, aszalt paradicsommal, rukkolával töltött szezámos bagelükbe, az a kérdés merül fel, hogy itthon eddig hogy nem terjedt el jobban. És ez még csak a kezdet, az üzletben 11-féle alapból sok-sok variációjú szendvicset állíthatunk össze, melyek között nagy sláger a lazacos, de a mogyoróvajas is. Megkóstoltuk.
Jan Blomqvist
Hírlik, hogy az egyik jelenlegi legizgalmasabb buli Berlinben jelenleg African Acid Is The Future névre hallgat, melyen játszott egy komoly szettet Brian Not Brian, ami után természetesen meg is hívták a következő Tanz Global-ra.
Jan Blomqvist napjaink elektronikus zenéjének meghatározó alakjai közé tartozik. Hazánkban is rendszeresen hatalmas érdeklődés kíséri a fellépéseit, ennek szellemében tér most vissza Budapestre, az Akvárium Klubba, egy vélhetően telt házas bulira.
Blaha közvetlen közelében, a József körút 14. szám alatt, a vadonatúj, 3 szintes Rizmajer Sörházban összesen 15 sörcsapon, a sokszoros díjnyertes kézműves sörök mellett frissensültek, extra hamburgerek, kenyérlángosok és melegszendvicsek várnak majd – illetve egy nyitó hétvége, amire egy special editionnel is készülnek.
Szombat
Budapest Tattoo Convention Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb tetováló rendezvénye, amelyen több, mint 100 magyar tetováló mellett számos külföldi nagy múltú művész is részt vesz.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
2017-ben új helyszínen, Budapest egyik legizgalmasabb rendezvényközpontjában zajlik a következő KávéBár Bazár. Magyar Latte Art Bajnokság, Magyar Coffee in Good Spirits Bajnokság, Magyar Sommelier Bajnokság, Magyar Koktél- és Flair Bajnokság + kiállítók, előadások, workshopok, a főváros szórakozónegyedének főutcáján. Részletes program ide kattintva érhető el. (x)
Bladerunnaz 18th Birthday, Ninjabreakz 10th Birthday
Woody Allen egyik legnépszerűbb filmjében szerelmet vall állandó lakhelyének, a piszokban és nyüzsgésben is légiesen elegáns Manhattannek. A Woody Allen Week keretében kétszer vetítik ezt a filmet a Bem Moziban, ez az első alkalom.
Bladerunnaz buliszervező csapat 1998-ban jött létre, hogy Magyarországra hozza az akkori előremutató tánczenei stílusokat, de főleg a drum and bass-ből szemezgetnek azóta is. Születésnapot ünnepelnek most szombaton az Akváriumban, elég jó kis line uppal.
A minimal wave, dark wave, illetve coldwave fanok körében a Sixth June elismert névnek számít, bár a duó csak 2007 óta létezik. Műfajilag magukat a dark elektropop vonalhoz sorolják. Zenéjükön érezhető a nyolcvanas évek hatása (szinti alap, dallamok), amelyet néha az EBM/hard electro táncolhatóbb ritmusaival vegyítenek. Szombaton a GMK-ban lépnek fel.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Az A38 Hajó saját synthwave sorozata, Demogorgon Party azzal a céllal vált rendszeres eseménnyé, hogy a nyolcvanas évek szerelmeseinek állandó alkalma legyen találkozni és együtt bulizni. Neonfényes vizuál, régi horrorfilmek, pixeles konzoljátékok és ismétlődő TV-reklámok VHS-ripről: ez a Demogorgon Party, az A38 Hajó ingyenes synthwave-bulija.
Vasárnap
Budapest legnagyobb gardrób vására vár február 19-én lesz  az Experidance házban. Az eladók használt, megunt, új, igényes, feleslegessé vált női, férfi, gyermek ruháikat árulják megfizethető áron.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Még élnek az emlékek a nagymama szalagosáról, vagy a megboldogult Váci utcai amerikai franchise fánkokról. Népszerű műfaj, hiszen ugyan frissen a legvonzóbbak, könnyedén szállítható és ehető a fánk, legyen az egy szimplább változat, vagy töltött-mázazott, szórt kreáció. Budapesten számos kizárólag fánkra specializálódott helyet találunk, de egyes cukrászdákban és kávézókban is találunk belőlük. Körbenéztünk, hogy merre és milyen fánkokra számíthatunk.
3. Vegan Sunday Marketet továbbgondolva közösségi piactérré alakítják: így a piac mellett, főző workshopokkal, kerekasztal beszélgetésekkel és olyan közösségi terek megteremtésével készülnek, amely tovább mutat egy egyszerű vasárnapi piacoláson.