A VALYO elkezdett amellett kampányolni, hogy 2017 nyarán ismét szabad legyen hétvégenként a Szabadság híd.

Mint ahogy arról mi is írtunk, a tavaly nyári villamosvágány-felújítás miatt a lezárt Szabadság hidat nap mint nap ellepték az emberek, volt, aki jógázott, volt, aki zenélt, piknikezett vagy borozott, sokan egy hosszan tartó ünneplésnek élték meg azt, hogy az autós és tömegközlekedéstől lezárt hidat használhatták. A spontán összegyűlt tömegek mérete megmutatta, hogy Budapestnek nyaranta mekkora igénye van hasonló adottságú terekre.

A VALYO elkezdett kampányolni amellett, hogy 2017-ben időszakosan, szervezett formában ismét a gyalogosoké lehessen a főszerep a hídon. Koncepciójuk szerint a nyár folyamán minden hétvégén a budapestieké lenne a Szabadság híd. Ehhez hoztak létre egy online kérdőívet, melyben a tavalyi tapasztalatokat, valamint a jövőre vonatkozó ötleteket gyűjtik össze, miközben szervezők jelentkezését is szívesen fogadják. A kérdőív és minden további információ ITT.

„Tavaly örömmel szemléltük, hogy a híd spontán használói magukénak érezték a teret, programot szerveztek ide, és vigyáztak rá. A legmeghatóbb jelenet számunkra (a nagy tömegen túl) a hídfőknél spontán kialakult szelektív szemétgyűjtés volt. mondta el Tömör Miklós, az egyesület elnöke.