Papíron még javában zajlik a tél februárban, ám a programokat tekintve érezni a tavasz közeledtét, nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is. A hideg évszak utolsó hónapjának programjaiból válogattunk.

KoncertKét hónappal a Nouvelle Vague budapesti koncertje után a zenekar énekesnője, Mélanie Pain február 4-én visszatér az A38 Hajóra, hogy bemutassa új lemezét. A Parachute az énekesnő korábbi lemezeinek világát viszi tovább.

Anders Trentemøller védjegyének számító különleges, valahol az indie és az elektronika között félúton mozgó hangzása korunk egyik legismertebb és -elismertebb művészévé tette. A tél egyik szenzációjának ígérkezik a Dürer kertes fellépése február 8-án.A koncert napján vélhetőleg már a hanglemezgyárban lesz az új Hiperkarma-lemez, most is dolgoznak rajta folyamatosan. Ezen a február 18-ai bulin játszanak már pár dalt róla, amit még élőben soha nem prezentáltak senkinek.

A d'n'b-vel, dubsteppel, dancehallal kacérkodó, de alapvetően soulénekes-dalszerző AlexClare novemberben jelentette meg harmadik albumát. A lemez februári turnéján 23-án visszatér Budapestre, hogy ezúttal az A38 Hajón, egy forró hangulatú klubkoncerten adja elő új dalait és persze a Too Close-t, meg többi slágerét.Az évtized ikonikus popegyüttese, a Rapülők ismét összeáll: február 25-énÁj láv jú” című koncertjükkel töltik meg a Papp László Budapest Sportarénát.

Show-koncert a 90-es évek hamisíthatatlan hangulatából!BuliJanuár 30-án zárult a 2. Heineken Budapest Nightlife Awards szavazás, ahol 12 kategóriában díjazhattátok a számotokra legkedvesebb éjszakai bárokat, kocsmákat, sörözőket, klubokat.

Több mint 150 helyre szavazhattatok a díjátadóig, amikor eldől, hogy kik lesznek az általatok legjobbnak ítélt helyek. A díjátadó bulit február 2-án rendezik az Akvárium Klubban.

Február 4-én egy nagy bulival megnyitja kapuit a TEREM
Budapest.

Az első éjszaka ceremóniamestere a house zenei ikon, Dennis Ferrer lesz, aki egyenesen New Yorkból érkezik, és akit már évek óta hiányolnak a hazai elektronikus zenei rajongók.

A nappali bulik úttörője, a Cinematiné – gondolva egy merészet –, ezúttal télen is jelentkezik a Cafe del Rióból. A Kopaszi-gát takarásába költözött Rióban február 11-én Lee Burridge, Andras Garay, Jaffa Surfa és James Cole igyekszik zenét pakolni a fázás elleni mozgáshoz.Február 16-án először jön Magyarországra az amerikai TannerPetulla, ismertebb nevén Getter, aki nagyjából 2010 óta az egyik legmeghatározóbb alakja nemzetközi basszus zenei életnek.FesztiválAz 5. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek február 10. és 12. között.

A Hot Chocolate Festival-on megtalálod az ízlésednek megfelelő legfinomabb vagy épp legfurcsább forrócsokoládé-alkotásokat. A kiállítók kifejezetten erre a rendezvényre készítik el fűszeres, gyümölcsös, magvas, édes és keserű kreálmányaikat, amelyeket február 16. és február 19. között kóstolhatsz meg az Erzsébet téren.

A Budapest Tattoo Convention
Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb tetováló rendezvénye, amelyen több mint 100 magyar tetováló mellett számos külföldi nagy múltú művész is részt vesz a Lurdy Házban.A induló Budapest FotóFesztivál két hónapot átívelő kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit, újdonságait. A rendezvénysorozaton lesznek workshopok, múzeumpedagógiai foglalkozások , szakmai események, portfolio review, photobook bemutató, illetve fotómaraton is.GasztroA helyben sült egész malac mellett a vendégek egyéb frissen készült mangalica ételek közül válogathatnak a Mangalica Fesztiválon.

A klasszikus (hurka, kolbász, tarja, hagymás vér...stb) ételek mellett a legmodernebb technológiával rendelkező foodtruckokban mangalica street food, azaz akár kézből is fogyasztható mangalica menü is készül.Az év legnagyobb borkóstolóján 200 borászat vesz részt, továbbá kézműves kiállítók, a galérián Valentin Szalon vár. Egy belépőért korlátlanul kóstolhatod az italokat a BorjourMagnumon.

a város legjobb food truck-jai, összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. A szervezők öt hozzávalót határoznak meg, ebből hármat kell felhasználniuk a nevezőknek. Az így készült street foodokat egy szakmai zsűri is véleményezi, de kóstolás után a látogatók is szavazhatnak kedvenceikre étel, ital és édesség kategóriákban.Sport

Kimondottan erős mezőny gyűlt össze a februári VolvoKupára, amely az új magyar szövetségi kapitány, Märcz Tamás bemutatkozása is egyben. A szlovákok mellett az olimpiai negyedik Montenegró, és az olimpiai ezüstérmes Horvátország lesz az ellenfél Magyarországra érkeznek a női teniszvilág top 100-as játékosai, köztük Babos Tímea is. a BOK Csarnokban izgalmas mérkőzéseket láthatnak a nézők a világ jelenlegi legjobbjaival és izgulhatnak a magyar játékosokért.

Babos Tímea mellett Gálfi Dalma, Stollár Fanny, Bondár Anna és Jani Réka is pályára lép.MoziAz Uránia negyedik alkalommal jelentkező filmfesztiválja ezúttal a montázs fogalma köré szerveződik, és a korai némafilmektől Pálfi György Final Cutjáig a filmtörténet ritkán látható gyöngyszemeiből nyújt válogatást

A kezdődő Finn Filmnapok a tél legsötétebb napjain kilenc nagyszerű finn filmet hoz el. A játék- és dokumentumfilmek mellett a fesztivál számos kísérőprogramot is kínál: többek közt a mai filmipar jelenségeit és égető problémáit tárgyaló workshopon és kerekasztal-beszélgetéseken, valamint zenés esti programokon is részt vehetsz.Kiállítás

"Szépet álmodom" címmel nyílik kiállítás daganatos és fogyatékkal élő gyermekek műveiből a Magyar NemzetiGalériában. A több mint száz rajzot és festményt, valamint több tucatnyi kézzel készített egyéb alkotást (pl. kisbútor, szövött szőnyeg) bemutató tárlat tekinthető meg a múzeum 3. emeleti időszaki kiállítóterében, nyitvatartási időben, állandó vagy időszaki kiállítási jeggyel.Színház

Az ifjú Józsefet, Jákob legszeretettebb fiát, testvérei egy száraz kútba vetik. Három napig időzik a mélyben, mintha meghalt volna, amikor egy öreg izmáelita megtalálja, megvásárolja, és magával viszi Egyiptomba.

József szép és értelmes, kiválóságának köszönhetően hamar érvényesül az idegen országban, de egy asszony miatt másodjára is mély verembe kerül, a fáraó börtönébe – hogy immár férfivá érve szabaduljon fogságából, és beteljesítse sorsát. A Thomas Mann: József és testvérei című előadás látható az Örkényben.