Budapest fürdőváros, amelyre méltán lehetünk büszkék. Most a londoni oldal foglalta össze, miért fontos idelátogatni hozzánk a fürdőkbe.

"Miért kell meglátogatnod a budapesti fürdőket 2017-ben?" címmel jelentetett meg egy írást a londoni Evening Standard, amelyben kiemeli, hogy a mínuszok és a hó sem állíthatta meg a budapestieket és a turistákat, hogy ilyenkor fürdőzzenek.

Mínusz 2 fok, folyik előtted a jeges Duna , és a havas Gellért-hegy néz vissza rád a jobb oldalon, miközben te egy tetőteraszon áztatod magad a 30 fokos, gőzölgő termálfürdőben.

Így vezeti fel az újságíró a cikket, amitől bárkinek megjön a kedve, hogy elinduljon egy budapesti fürdő felé. A fürdőzés és a termálvíz már nagyon hosszú ideje Budapest egyik jellegzetessége. A cikk kiemeli a termálvíz egészségügyi hatását is: ezzel a gyógyvízzel kezelhetőek különböző betegségek, enyhülést hoznak több bajra, jót tesznek a keringésnek, az ízületi problémáknak és a légzőszervi betegségeknek is. Ásványianyag-tartalmuk pedig könnyen felszívódnak a bőrön át.

Jelenleg több mint 100 meleg vízű forrás fut a város alatt, és 11 fontosabb termálfürdőt különböztetünk meg. A négy legismertebb a Széchenyi Fürdő, a Gellért Fürdő, a Lukács Fürdő és a . Mindegyiknek megvan a maga jellegzetessége, a Rudasban a történelem találkozik a modern dizájnnal, és a hétköznapokon visszanyúlik a tradíciókhoz, mert külön használhatják csak a férfiak és a nők. 1936-tól 2005-ig csak a férfiak vehették igénybe ugyanis a medencéket. A Lukács maga egy darab történelem, a Széchenyiben pedig még egy beerspa-t is találunk, amiről mi is .

A cikkhez egy videó is tartozik, azt itt nézhetjük meg.