Shopping

Így segíthetsz ezen az extrém hideg hétvégén az utcán élőknek

Fotó : We Love Budapest
Így segíthetsz ezen az extrém hideg hétvégén az utcán élőknek
Bréking

A hétvégén várhatóan nagyon nagy hideg jön, ami az utcán élőket kihűléssel fenyegetheti. Mi is segíthetünk pár régi takaróval vagy néhány bögre teával, szendviccsel.

Élesztő Food Truck Udvar (átmenetileg zárva)
  • 1094 Budapest, Üllői út 51.
Mi is segíthetünk pár régi takaróval, pulóverrel vagy néhány bögre teával, szendvicskészítéssel a Food Truck udvarban. A Budapest Bike Maffia az élesztősökkel karöltve egy átmeneti „krízisközpontot” hozott létre a nagy hidegre való tekintettel. Az Élesztő nemrégiben megnyílt Food Truck udvarára ma és holnap este (6-án pénteken és 7-én szombaton) a várható nagy lehűlés idején vihetjük oda az alapanyagokat, és kenhetünk szendvicseket, készíthetünk meleg teát a rászorulóknak, de ki is vehetjük a részünket a szállításban. Itt tudjuk megnézni, mikor mire van éppen a legnagyobb szükség.
Fotó: We Love Budapest
Egy furgon elviszi a rászorulóknak az Élesztő Food Truck udvaráról a segélycsomagokat. A szervezők a biciklik mellett krízisautóban ülnek majd, és igyekeznek a lehető legtöbb helyre szendvicseket, meleg teát, takarókat és meleg ruhát eljuttatni. Elindul a Bike Maffia és az Age Of Hope krízisjárata is, a Menhely Alapítvány autója mellett, hogy emberek ne fagyjanak meg az utcán, kiserdőkben. A szervezők továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy ebben a hideg időben fokozottan figyeljünk egymásra, ha pedig hajléktalan embert látunk az utcán feküdni, ülni – ráadásul nem meleg öltözékben és takaró nélkül –, menjünk oda, és kérdezzük meg, tudunk-e segíteni, ezt követően pedig hívjuk a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát. (Menhely Diszpécser telefonszám:  06-1/338-4186)
Bővebb információk az esemény Facebook-oldalán.

  • 18:00 – 21:45 Zsíros kenyér készítés és csomagolás 
  • 18:00 – 21:45 Hozz takarót! 
  • 18:00 – 21:45 Hozz kekszet, sósat (ropi, sós süti stb, amit a tea mellé lehet adni)  
  • 18:00 – 21: 45 Teafőzés  
  • 18:00 – 21: 45 Segíts be a munkába!

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest
Az AdjMeleget! Program keretében pedig a MagNet Bank segít idén is a rászoruló hajléktalanokon. 4.500 db izolációs fóliából készült takarót vihet el bárki szabadon a bankfiókokból. Az ingyenesen elvihető izolációs fóliák a testhő akár 80-90 százalékát is megőrzik, így segítve a harcot az akár végzetesnek bizonyuló kihűléssel szemben.
Fotó: MagNet Bank