Élmény

Hétvégi programajánló (01.05–08.)

Fotó : Bódis Krisztián / We Love Budapest
Hétvégi programajánló (01.05–08.)

Az idei tél eddigi legdermesztőbb napjai előtt állunk, de ez nem jelenti azt, hogy a meleg szobában, a takaró alá kuporodva kellene tölteni a hétvégét. Szerencsére ugyanezt gondolják azok, akik programokat szerveztek Budapestre január 5. és 8. között.

Csütörtök
Az évnyitó Divat PLACC by Night-on újra böngészhetsz a divat- és ékszertervezőktől kezdve a legérdekesebb, legegyedibb kivitelezők portékái között, sőt gardróbfrissítőkön és divatbloggereken át workshopok is színesítik a piacot.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Az utóbbi időben elég szép karriert futott be a hamburger fővárosunkban. Ezzel semmi gond nincs, sőt… Másrészt viszont a bőség zavara lassan nyomasztó. Nem túlzás, követhetetlen, ami Budapesten ezen a téren zajlik. Éppen ezért gondoltuk azt, hogy az alap street food arcok és cukrászok után a fontos hamburgeresek vágjanak rendet és nyilatkoztassák ki ők, hogy az elmúlt egy évből szerintük melyek azok a (nem elsősorban éttermi) burgerek, amelyekkel mindenképpen érdemes kezet-szájat összemaszatolni. Ha ők mondják, akkor nekik tuti hihetünk.
Ha túlélted a szilvesztert, mindjárt belefuthatsz egy újabb erős estébe és másnapba. Január 5-én a Nemdebárban “az amerikai irodalom fenegyerekének” és az „amerikai nyomor koszorús költőjének” műveiből olvasnak fel hazai zenészek, olyan zenészek, akik szeretik is Charles Bukowski írásait.
Péntek
Az idei Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál programja számos hangversenyből, családi és felnőtt közönségnek szánt műhelyfoglalkozásból, előadásból, kiállításokból és filmvetítésből áll. A fesztivál január 6-án kezdődik és 15-ig tart, több budapesti helyszínen.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Az ugródeszkák kilövik az artistákat, akik végigpörögnek a térben, ott keresztezik egymás útját, annyit vannak a levegőben, hogy szinte már lebegnek, aztán pedig tornyot építenek társaikból. 7,5 méteres belmagasság szükséges ahhoz, hogy elférjenek. A Compagnie XY: Mégsincs este című látványos előadása pénteken a Trafóban látható.
Winter Tribute Madness
Nusha a szcéna legelismertebb és leginkább magával ragadó “nőnemű” lemezlovagja. Nemcsak hazájában, de Buenos Aires-től Mauritius-on át dél-amerikai, ázsiai vagy éppen Európa legjobb klubjaiban tette le névjegyét – pénteken a Corvin Clubban fogja.
A január 6-i Winter Tribute Madness buli tökéletes alkalom az ünnepekre ajándékba kapott merch termékek haverok előtti megvillantására és a bejglik, töltött káposzták, valamint halászlevek lemozgására. A hangulatról a Red Hot Chili Peppers, a Deftones, a Rage Against The Machine, a Muse, a Paramore, az Arctic Monkeys, a Stone Temple Pilots, a Dead Kennedys, a Misfits, a Ramones, Iggy Pop, a Metallica és a Green Day magyarországi helytartói gondoskodnak.
Szombat
A Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával január 7-én a Városligeti Műjégpályán rendezik meg az 1. Decathlon Tavi Hoki Tornát, amelyre amatőr jégkorongozókból álló csapatokat várnak. Egy csapat 4-6 főből állhat, a jégen 3-3 ellen folyik majd a csata kiskapura, amelyben nem állhat kapus.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Az eredetileg pécsi illetőségű, nemrégiben – másfél hónap alatt – 16 (!) országban fellépő, majd a Quimby előtt állandó vendégként is turnézó The Immigrants, az “űrnyúlpopban” jeleskedő Jáde Nyúl és az osztrák Assaia verődnek össze egy estére a GMK-ba szombaton egy jó kis közös buli erejéig.
Manaky szó patois (jamaikai angol) nyelven monarchiát jelent, és a névválasztás természetesen üzenet: ezek a fiatalok Európa-szerte egyedülállóan játszanak igazi autentikus reggae zenét. Szombaton a Kuplungban hallhatod, milyen is ez.
Jön az újév első bulija DOSEM-mel és Magyarországon először a Prok & Fitch párossal. A hazai színeket DJ Budai és a Mateo & Spirit páros képviseli majd szombaton a Kasinóban.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A 25. évét ünneplő Soma Records alapító utazó technó nagykövetei, nevezetesen Stuart McMillan & Orde Meikle, azaz Slam érkezik szombaton Budapestre. Kemény menet lesz mindjárt az év elején.
Vasárnap
Nagyon hideg lesz a hétvégén, úgyhogy az alábbi összeállításban megpróbálunk néhány tippet adni azoknak, akik nem a 26 fokra feltekert termosztát mellett kuporogva tervezik túlélni a zimankó támadását, hanem kimerészkednének a fűtött szobából egy másik fűtött helyiségbe.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Népliget betonozott útjain, földutakon, és néhol a földutakat elhagyva fut majd a mezőny január 8-án az Újévi malacos futáson. A terep egy fokkal egyenetlenebb, mint amilyen a városligeti nyulas futásnál volt, úgyhogy légy óvatos a talajon a 4.5 km-es táv alatt.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
A fedett célegyenes arénája, az indusztriális környezet és a rengeteg homok egyedi és különleges hangulatot garantál a cyclocross verseny napjára. A helyszínen kávé, sör, hot dog, zene, jó hangulat vár még.