Megújuló energiával üzemelő, 1500 férőhelyes, multifunkcionális sportcsarnok épül a főváros XVII. kerületében. Az épületre jelentős igény mutatkozott, hiszen eddig az egész kelet-pesti térségében nem volt hasonló, a tömeg- és versenysport igényeire is alkalmas létesítmény.

A kerület központjában, a Pesti út közvetlen szomszédságában felépülő csarnok a tervezők szándéka szerint sport- és rendezvényhelyszínként egyaránt megállja a helyét. Alkalmas lesz élvonalbeli sportesemények megrendezésére, számos sportág edzéshelyszíneként, nemzetközi tornákhoz, edzőtáborokhoz, de iskolai rendezvényekre, szalagavatókra, kiállításokra, koncertekre, konferenciákra, különböző vásárok megtartására is.

A csarnokban különböző sportágak űzői lelhetnek otthonra: többek között az asztalitenisz, a birkózás, a judo, a kézilabda, a kosárlabda, a futsal, a floorball, a röplabda, a súlyemelés, a torna és a vívás kedvelői. A környezettudatosság jegyében tervezett épület megújuló energiával üzemel majd, ennek jeleit a látványterveken is megfigyelhetjük.

A földszinten táncterem, mászóterem boulder és alpin falakkal, edzőterem, tekepálya, vendéglátóhely és üzletek épülnek a tervek szerint, a sportfunkciókat pedig szauna, sókamra és gőzkabin egészíti ki.

A tervezők fontosnak tartották, hogy az épület illeszkedjen a környezetébe: a csarnok és a Pesti út között új, városi léptékű teret hoznak létre a Podmaniczyky-Vigyázó-kastély tengelyében, az Északi sétány folytatásaként, és az új tér egyben a Népkert kapuja is lesz a Főtér irányából. Az épület körül a tervek szerint teniszpályákat, streetballpályát, kis- és nagy futballpályát, futókört hoznak létre.

Rákosmente a főváros XVII., egyben legnagyobb kiterjedésű és folyamatosan növekvő lakosságú kerülete, nevezetességei közé tartozik többek között a már említett, 1760-ból származó barokk Podmaniczyky-Vigyázó-kastély. A kelet-budapesti régióban és a környező agglomerációban nem volt hasonló létesítmény.