Élmény

Hétvégi programajánló (12.29.–01.01.)

Fotó : Norbert Hartyányi / We Love Budapest

Elérkezett az év utolsó hétvégéje és vele együtt 2016 utolsó programajánlója. Szombaton bolondul majd meg a város, de bőven lesz mit csinálnod akkor is, ha nem tervezel szilveszteri megőrülést.

Csütörtök
December 29-én várnak a Corvin moziba az Assassin’s Creed film premierjére. Az eseményen lesznek: Magyarország Assassin Cosplayerei, Holdfény fantasy játékszaküzlet nyereményjátékkal, Digiprime 4 pc-vel, Assassin-játékokkal, és még sok minden más.
Fotó: Zsolt Szigetváry / MTI
Magyarország vezető elektronikus projektje, a Žagar fergeteges évzáró koncertet ad egy kitűnő fiatal zenekar, a Klusters társaságában csütörtökön az A38 Hajón.
Punnany Massif
  • 2400-5900 Ft
  • Weboldal
  • 2016.12.29. 20:00:00 - 2016.12.29.
  • Müpa
  • 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
A 2016-os évet egyfajta alkotói szabadságnak tudták be a punnany massifos srácok, három év után kihoztak egy új lemezt, és visszafordultak a stúdió felé. Befelé. Ennek a folyamatnak a lezárása a kifejezetten hangversenytermekre készült műsor, így a Punnany-hangzás talán eddigi legőszintébb kifejezésére számíthat a közönség csütörtökön a Müpában.
A Corvin Clubban a műfaj egyik királynője, Magda mellett a két teremre osztott csütörtöki este számos egyéb különlegességgel lesz felvértezve: látható a Diynamic és a Connaisseur üdvöskéje, Alex Schaufel szettje is a Corvin Barban, az új magyar tehetség, Coloboma közel 2 órás felvezető live act-je Magda előtt, és a méltó körítés Andras Toth, Isu, Lank és Cvrdwell személyében.
Péntek
Két év munka után november 19-én megjelent a Middlemist Red második albuma, a Ripple Soul, amit november végén telt ház előtt mutatott be a zenekar az A38 Hajón. Azóta először, és idén utoljára december 30-án hallhatjátok az új albumot a Kuplungban.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Summer Calling, a Track Terrace és a kispéntek™ kollektíva bemutatja: Winter Calling, Hütte Edition, első felvonás. Helyszín a Bálna kedvenc ki- és beülős helye, az Esetleg Bistro lesz és annak szuper panorámával megáldott terasza. A programot illetően az alábbi a kínálat: jó zene, ismert DJ barátok, jó fej arcok, forralt bor, forró tea, finom harapnivalók, stb.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Budapest egyik leggyönyörűbb fürdője, a Széchenyi ismét SPArty-val várja vendégeit december 30-án. A gyógyító termálvíz és a legjobb elektronikus zene már csak természetes, a vizuális elemek pedig mintha a jövőből érkeztek volna – ezek kombinációja remek alkalmat nyújt egy előszilveszteri ünneplésre.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
drum and bass és a Bladerunnaz neve Magyarországon egybeforrt, aki idehaza a stílus kedvelője az biztosan megfordult már BLZ rendezvényein. Szilveszter előtt az Akváriumban jön össze a társaság olyan nevekkel, mint Palotai, Mindscape, DJ Ren vagy Ninjabreakz.
Szombat
Az év utolsó napján egészen biztosan megőrül majd a város, valamennyi szórakozóhelyen egymásnak adják a kilincset a bulizók. Ajánlunk egy tucatnyi partit december 31-ére.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Ne maradj le a főváros legnagyobb szabadtéri rendezvényéről az év utolsó napján, a Kincsem Parkban! Izgalmas futamokkal, klasszis lovakkal, sztárokkal, nagy nyereményekkel, koncertekkel és fergeteges hangulattal várnak ebben az évben is.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Valószínűleg nincs olyan étterem vagy bisztró Budapesten, amely ne készülne ünnepi menüvel az év utolsó napjára. Megnéztük a helyeket és kiválasztottunk 10 (nem mondhatni, hogy pénztárcabarát) szilveszteri vacsorát, hogy méltóképpen zárhasd 2016-ot.
Fotó: Sándor Csudai / We Love Budapest
A két ünnep között begyújtják a rakétákat és egy rendhagyó klubfesztivállal búcsúztatják a 2016-os évet a BRKLYN-ban. Sztárfellépőkkel, rezidens DJ-kkel és tematikus bulikkal készülnek. A BRKLYN klubfesztivál keretein belül lehetőségetek van heti bérletet váltani, mely tartalmazza a szilveszteri buli és a hétfői Studio54 Tribute Party belépőjét is. December 31-én pedig megszervezik a város történetének talán legnagyobb maszkos újévi buliját: jön a Black&White Ball. (x)
Vasárnap
A teremtés többrétegű remekmű: élvezi kicsi és nagy egyaránt, több korosztálynak szól. Haydn oratóriuma a földi lét nagyszerűségét, beláthatatlan gazdagságát hirdeti, egy-egy részlete képeskönyvszerűen, élénk színekkel, sok-sok kedvességgel és bájjal, no meg humorral tárja a hallgató elé e csoda részleteit. Újévi matinékoncert január első napján a Müpában.
Fotó: Az esemény Facebook-oldala
Kicsit átlényegítik a Fogast ezen a reggelen. Kibővített hangcucc, speckó vizuál, rengeteg kedveskedés, valamint a város számukra legkedvesebb DJ-i és szervezői, akik úgy döntöttek, hogy itt reggeleznek. A háztól a Lärm-ig bejárják a teljes hazai technó érzésvilágot, a boldog ölelkezéstől a veretésen át a sötétben elmélkedésig.