Aki már járt Konyhakörös rendezvényen, tudhatja, hogy a srácok nem viccelnek, ha különleges helyszínekről van szó. Párizsi udvar, loft stúdió, szórakozóhely, titkos kert a Várban, Normafa, esküvő a Kiscelli Múzeumban. Mind egyedi koncepcióra épült vacsorák voltak, izgalmas vizuális megjelenéssel és értő gasztronómiával. November második hétvégéjén az eddigi legkülönlegesebb szeánszon vehettek részt, ugyanis a helyszín hosszas szervezkedések után a Kelenföldi Hőerőmű volt. A Bistro Óceánia Hegedűs Zoé ételeivel és Ódor Andris italaival valósult meg.

Az ötlet megszületésétől a vacsora létrejöttéig 1 évnek kellett eltelnie. Rengeteg engedélyre, utánajárásra volt szükség ahhoz, hogy két estén keresztül, 38 - 38 résztvevővel flottul mehessen a Bistro Óceánia. Az erőmű vezérlőterme már számos videoklipben és filmben is feltűnt, továbbá kedvelt helyszíne az urbexeseknek is. Tipikusan olyan hely, ahova "halandók" sosem nyerhetnek bebocsátást, hiszen mit is keresnénk alap esetben egy hőerőműben?

A koncepcióért Tenner Beni felelt és a nagy számú érdeklődő miatt nyitottak meg két vacsoraestet.

A gasztronómiai vonal ebben az esetben Hegedűs Zoé nevéhez köthető, aki négy évnyi baszkföldi tanulás és munka után érkezett ismét Budapestre. Menüje a mediterrán vonalat képviselte, olyan fogásokkal, mint például a floral focaccia, a rák ceviche, a street taco, a carrilleras cans vagy a corn Magnum.

Fontos, hogy a szokásos borpárosítások helyett ez az alkalom új dimenziókba kalauzolta a résztvevőket, ugyanis koktélokat párosítottak a 6 fogásos menüsorhoz. Ezekért Ódor Andris felelt, és olyan tételeket kóstolhattunk, mint például a szarvasgombás Negroni vagy a Believe névre keresztelt körtés vodkával, bodzával, petrezselyemmel, snidlinggel és kaporral készített koktél.

Andris a Konyhakörös eseményen nem csak önmaga, de a Black Swan képviseletében is érkezett.

A fekete hattyú pedig nem más, mint egy már meglévő speakeasy a budai hegyekben. Egy titkos, izgalmas és egy teljesen ismeretlen világba kalauzoló privát koktélklub, mely hamarosan egy publikusabb, de mégis komoly door policyvel rendelkező nagy tesót kap. A Black Swan Bar tervek szerint decemberben mutatkozik be a VII. kerületben, a Klauzál utcában. Ez a kuriózumnak számító bár elképesztő rum, tequila, vodka választékkal megy majd. Számos olyan tétel beszerzésén dolgoznak jelenleg is, amit még nem kóstolhattunk Budapesten. A bárról és Andris koktéljairól hamarosan részletesebben is beszámolunk.